DAEŞ 3 Peşmergeyi öldürdü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı, 3 Peşmergenin, terör örgütü DAEŞ tarafından öldürüldüğünü doğruladı.

DAEŞ 3 Peşmergeyi öldürdü

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Modern Dahhaklar (efsaneye göre zalimliğiyle bilinen hükümdar), bir kere daha aynı vahşi yöntemlerle günahsız insanların kanını dökmeye devam ediyor. Dahhak'ın ortadan kaldırılışının 2715'inci yılında Kürt kahramanları aynı ruhla savaşmaya devam ediyor" denildi.

Öldürülen Peşmergelerin yakınlarına başsağlığı dilenen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"DAEŞ, 3 kahraman Peşmergeyi şehit etti. Yüce Allah'tan şehitleri cennetle ödüllendirmesini niyaz ediyoruz. Kahraman Peşmergeler, teröristlere karşı Kürdistan topraklarını savunmak için can verdi. DAEŞ teröristlerinin Peşmerge eliyle ortadan kaldırılması yakındır. Dahhak'ın modern temsilcisi olan bu terör örgütü, Kürt halkı ve Peşmerge güçlerinin eliyle yok olacaktır."

Terör örgütü DAEŞ, dün kendisine yakın internet sitelerinde yayımlanan görüntülerde üç Peşmergenin öldürüldüğünü duyurmuştu.

DAEŞ'in 30 Ocak'ta rehin aldığı ve şubat ayında ise kafeslere koyarak Kerkük'ün Havice ilçesinde gezdirerek 21 Mart'ta yakılarak öldüreceğini duyurduğu 17 Peşmerge ile ilgili süre bugün doluyor. Peşmerge yakınları ise hem IKBY hem de merkezi hükümet yetkililerinden DAEŞ'in rehin tuttuğu çocuklarının akıbetine ilişkin kendilerine bilgi verilmesini istiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz