Görüş Bildir

Davutoğlu Kırgızistan’da

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk Konseyi’ni temsilen dört ülkenin sembollerinin bulunduğu ortak bir bayrağın kabul ediğini söyledi.

Davutoğlu Kırgızistan’da

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te düzenlenen Türk Dili Konuşan Ülkeler Zirvesi öncesi yapılan Dışişleri Bakanları toplantısının sona ermesi nedeniyle katılımcıların yaptığı basın açıklamasında gazetecilerin sorduğu yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dört ülkenin ortak sembolünün kabul edildiğini bildirdi. Davutoğlu, “Türk Konseyi’ni temsilen burada gördüğünüz gibi dört ülkenin sembollerinin bulunduğu ortak bir bayrak kabul ettik: Kırgızistan bayrağının güneşinin, Kazakistan bayrağının gök renginin, Türk bayrağının hilalinin ve Azerbaycan bayrağının yıldızının olduğu bir sembol. Nasıl bu sembol dört ülkeyi, inşallah önümüzdeki dönemlerde de diğer iki kardeş ülkeyi kapsayacak şekilde ortak bir sembol haline dönüştürüyorsa, ülkelerimiz ve halklarımızla daha fazla kaynaşarak geleceğe birlikte yürüyeceğiz” dedi.

TÜRK CUMHURİYETLERİ OLMADAN OLMAZ

Davutoğlu, Avrasya’da Türk Cumhuriyetleri düşünülmeden hiçbir denklemin kurulamayacağını belirterek, “Enerji ve ulaştırma alanında Türk cumhuriyetlerinin etkin olmadığı hiçbir proje, Avrasya düzleminde başarılı olamaz. Bu dört ülke bir araya geldiğinde, el ele verdiğinde hem Avrasya’da refahı, barışı, huzuru sağlayacak büyük projelerin önünü açar; hem de Avrasya’daki diğer ülkelerle birlikte çok önemli gelişmelere öncülük eder” ifadelerini kullandı.

TÜRK AKADEMİSİ KURULACAK

Ayrıca Davutoğlu, Kazakistan’ın başkenti Astana’da Türk Akademisi’nin kurulacağını ve Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de de Türk Kültür-Miras Vakfı’nın açılacağını bildirdi.

Davutoğlu, yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile birlikte Türk Dili Konuşan Ülkeler Zirvesi toplantısına katılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi