Görüş Bildir

Donald Trump'a New York'ta protesto

ABD'de devam eden başkanlık yarışında aday olan Cumhuriyetçi Donald Trump'ın müslümanlara yönelik söylediği sözlere bir tepki de New York'taki liderlerden geldi. Aralarında siyasetçi, dini lider ve ileri gelenlerden oluşan bir topluluk Belediye Başkanlı binası önüne gelerek Trump'ı kınadı.

Donald Trump'a New York'ta protesto

ABD Başkan Adaylarından Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın 'müslümanları ülkeye sokmayacağım' sözlerine karşılık New York'un ileri gelenleri Trump'ı protesto ederek başkanlık adaylığını bırakmasını istediler.

New York Meclis Başkanı Melissa Mark-Viverito'un önderliğinde Belediye Başkanlığı binası girişindeki basamaklarda toplanan New York Meclis Üyeleri, çok sayıda farklı dini inanıştan toplum lideri, sivil toplum aktivisitleri Trump'ın ırkçı söylemini sert bir şekilde kınadılar.

New York Meclis Başkanı Mark-Viverito eylemde yaptığı konuşmada, "Bugün burada, Donald Trump'a ve nefret ve bölücü söylemde bulunanlara yüksek sesle net bir şekilde 'yeter artık' demek için bulunuyoruz" dedi.

Mark-Viverito, Trump'ı ırkçı bir demogog olarak niteleyerek, başkanlıkla hiçbir ilgisinin olmadığını ifade etti.

Mark-Viverito'nun sunuşundan sonra ilk konuşmayı Müslüman toplumunu temsil eden New York Üniversitesi İslam Merkezi imamı Halife Latif yaptı. Konuşmasında, aşırılık yanlısı seslerin bir araya gelerek bastırılması gerektiğini belirten Latif, DAEŞ'in ve Cumhuriyetçilerin cehaletinin, farklıkların bir arada olduğu toplumlara bir temel olamayacağını ifade etti.

Eylemde konuşma yapan New York Belediyesi Kamu Avukatı Letitia James de "Bugün hepimiz biriz. Hiç kimsenin bizi bölmesine izin vermemeliyiz" açıklamasında bulundu. James ayrıca, Trump'ın başkanlık yarışından çektirilmesi gerektiğini ifade etti.

"ABRAHAM LİNCOLN'UN CUMHURİYETÇİ PARTİSİ BU MU?"

New York Mali İşler Koordinatörü Scott M. Stringer ise "Abraham Lincoln'un Cumhuriyetçi Partisi bu mu?" diyerek, bu tür söylemler yüzünden son dönemde partinin bitme noktasına geldiğini söyledi.

Trump'ı protesto eylemine katılan müslüman toplum liderleriyle birlikte, Yahudi ve hristiyan din adamları da hazır bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi