Görüş Bildir

DGS komutanlarından Ebu Leyla öldü, Obama temsilcisi mesaj yayımladı

Suriye'de Fırat nehrinin batısında yer alan ve IŞİD'in "Avrupa kapısı" olarak gördüğü Mınbiç'e yönelik 1 Haziran'da başlatılan operasyonda ağır yaralanan ve ABD'ye ait bir Helikopterle Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de hastaneye kaldırılan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) komutanlarından Ebu Leyla hayatını kaybetti.

DGS komutanlarından Ebu Leyla öldü, Obama temsilcisi mesaj yayımladı
Suriye'de Fırat nehrinin batısında yer alan ve IŞİD'in "Avrupa kapısı" olarak gördüğü Mınbiç'e yönelik 1 Haziran'da başlatılan operasyonda ağır yaralanan ve ABD'ye ait bir Helikopterle Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de hastaneye kaldırılan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) komutanlarından Ebu Leyla hayatını kaybetti. Leyla'nın yaşamını yitirmesi ile ilgili Twittır'dan mesaj yayımlayan ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD özel temsilcisi Brett McGurk, "Dualarımız doğum yeri Minbiç'ı IŞİD teröristlerinden kurtarmak için düzenlenen operasyonda hayatını kaybeden komutan Ebu Leyla ile birlikte" dedi.
Demokratik Suriye Güçleri (DGS) komutanlarından Ebu Leyla, Mınbiç'i IŞİD'ten kurtarmak için 1 Haziran'da başlatılan operasyonlar kapsamında ağır yaralandı. ABD helikopteri ile Kuzey Irak'taki Süleymaniye kentindeki bir hastaneye kaldırılan Ebu Leyla, bugün yaşamını yitirdi.  
Daha önce Burkan El Fırat’ın (Fırat Volkanı) bir bileşeni olan Şems El Şemal Taburu’nun başındaki komutan olan Ebu Leyla Kobani’de IŞİD’le savaşmış ve bir kaç kez yaralanmıştı.
OBAMA TEMSİLCİSİNDEN EBU LEYLA'YA TWEET MESAJI
Ebu Leyla'nın yaşamını yitirmesi Mınbiç ve Suriye'nin Rojava bölgesinde büyük üzüntü yaşanmasına neden olurken, ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD özel temsilcisi Brett McGurk da sosyal medyada mesaj yayımladı. McGurk mesajında, "Dualarımız doğum yeri Minbiç'ı IŞİD teröristlerinden kurtarmak için düzenlenen operasyonda hayatını kaybeden komutan Ebu Leyla ile birlikte. Demokratik Suriye Güçleri Minbiç'te IŞİD'e karşı kazanımlarına devam ediyor. IŞİD'in yabancı savaşçıları Paris ve Brüksel başta olmak üzere saldırıların sorumluları Minbiç'i kullanıyordu" dedi.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi