Erdoğan-Ruhani el ele

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci İran-Türkiye Yüksek İşbirliği Konseyi’ne katılmak için İran’a gitti. Erdoğan’ı İran’da Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani resmi törenle karşıladı.

Erdoğan-Ruhani el ele

İran’a resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından resmi törenle karşılandı. Ruhani’nin Erdoğan’ın elini tutarak yürüyüş yapması dikkatlerden kaçmadı.

Dört yıldan sonra Türkiye’den en üst düzeyde yapılan resmi ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bakanların yanı sıra MİT Müsteşarı Hakan Fidan da eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılayan resmi heyette İran  Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Ekonomi Bakanı Ali Tayyip Niya, Petrol Bakanı Bicen Zengene, Sanayi Ticaret ve Maden Bakanı Muhammed Rıza Nimetzade ve Kültür Bakanı Ali Cenneti hazır bulundu.

Bu arada İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Erdoğan’ın İran ziyaretine ilişkin tweet atarak “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı resmi törenle karşıladıktan sonra, bölgesel barış ve güvenlik ile ikili ilişkileri konuşulan özel bir toplantı gerçekleştiriyoruz" dedi.

Erdoğan ve Ruhani görüşmesinden hemen sonra Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin ikinci toplantısına başkanlık edecek. Daha sonra ikilinin ortak basın toplantısı yapması bekleniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz