Esad 'Cani suçlular'la savaşıyormuş!

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, yeni bir anayasa, yeni bir hükümet sözünü verirken, batılı ülkelerin muhaliflere silah yardımının durdurulmasını istedi.

Esad 'Cani suçlular'la savaşıyormuş!

Esat yaptığı açıklamada, uluslar arası toplumun tepkisini göz ardı etmediğini, diyaloğa hazır olduğunu söyleyerek “Suriye’ye ihanet etmedim” dedi.

Fakat Suriyeli muhaliflerin Esad’ın önerisini dikkate almayacaklarını savunan analistler, Esad’ın hükümette kalmasını asla kabul etmeyeceklerini belirtti.

Esad Haziran ayından beri ilk defa Şam’daki Opera Evi’nde ilk kez konuştu. Esad’ın konuşması taraftarları tarafından sık sık alkışlarla kesildi.

Esad’ın konuşması bir önceki konuşmaları aratmıyor. Esad ‘cani suçlular’la savaştıklarını söyleyerek, bunun kendi ailesine karşı bir ayaklanma olduğunu iddia etti.

Suriye’yi kurtarmak için kimseden emir almayacaklarını söyleyen Esad, Suriyelileri birleşmeye çağırdı.

Esad, bir sonraki adım olarak, yeni bir anayasa, seçim, genel af ve geçici hükümet gibi sçenekleri de anlattı. Ancak, Esad diyaloğa açık olduklarını de belirterek şöyle devam ett:

“Biz siyasi çözüm önerisini reddetmedik.. ama kiminle konuşacağız? Sadece terörden anlayanlarla mı? Batılı güçler bize müzakere için kuklalar öneriyorlar”

Önceki röportajlarında olduğu gibi, Suriye’deki krizin dış destekli bir olay olduğu görüşünü yineledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz