Görüş Bildir

Esad Rejiminin Hürrem'i Enis Mahluf hayatını kaybetti

Suriye Devletinin başkanı Beşar Esad'ın annesi Enise Mahluf, hayatını kaybetti. Esad Rejiminin önemli isimlerinden Beşar Esat'ın annesi Enise Mahluf, 86 yaşındaydı

Esad Rejiminin Hürrem'i Enis Mahluf hayatını kaybetti

Suriye Devletinin başkanı Beşar Esad'ın annesi Enise Mahluf, hayatını kaybetti. Rejimin önemli isimlerinden Beşar Esat2ın annesi Enise Mahluf, 86 yaşındaydı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın 86 yaşındaki annesi Enise Mahluf hayatını kaybetti. Beşar Esad'ın babası eski Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad, Enise Mahluf'la 1957 yılında evlenmişti.

Hürriyet'te yer alan habere göre Mahluf, 2000 yılında hayatını kaybeden Hafız Esad'la 43 yıl evli kalmıştı.

Çiftin bu evlilikten Büşra, Basil, Beşar, Macid ve Mahir adında 5 çocuğu dünyaya geldi. Enise Mahluf aynı zamanda Esad rejimin arka planındaki önemli isimlerden biriydi.

1965'te Şam'da dünyaya gelen Esad, Şam Üniversitesi'nde tıp eğitimi aldı. 1988'de tıp fakültesinden mezun olmasının ardından askerî tabip olarak Suriye ordusunda görev yaptı. Daha sonra İngiltere'ye gitti ve Londra'da oftalmoloji ihtisasını tamamladı. Abisinin 1994'te yaşamını yitirmesinin sonrasında Esad ailesinin en büyük oğlu olarak Suriye'ye döndü. Bu dönemde eğitimle ilgili çeşitli toplumsal sorumluluk projelerini örgütledi. 2000 yılında üst düzey bankacı Esma Ekras'la evlendi. Aynı yıl babasının ölümüyle boşalan cumhurbaşkanlığı makamına seçildi. Asıl mesleği ve uzmanlık alanı göz doktorluğudur.

Uluslararası kamuoyu tarafından ilk anda bir reformist olduğu düşünülen Esad, Şam Baharı'nı siyasi tutuklamalar ile sona erdirerek bu uluslararası algıyı zayıflatmış ve 2011 yılı başlarında ülkesinde Baas Partisi iktidarının sona ermesini talep eden Arap Baharıgösterilerini kitlesel baskı ve askeri kuşatmalarla bastırarak bu algıyı tamamen tersine çevirmiştir. Yerel Suriye muhalefeti, Birleşik Devletler, Kanada, Avrupa Birliği ülkeleri ve Arap Ligi üyeleri defalarca kez Esad'in başkanlıktan istifasını önermiş ve talep etmişlerdir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir