Görüş Bildir

Esed güçlerinin ateşkes ihlalleri devam ediyor

Beşşar Esed rejimine bağlı güçlerin, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib il merkezine düzenlediği hava saldırılarında ilk belirlemelere göre 8 sivilin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Esed güçlerinin ateşkes ihlalleri devam ediyor

İdlib Sivil Savunma yetkililerinden Yahya Arca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed rejimine ait savaş uçaklarının İdlib kent merkezinin kuzeybatısındaki Naura bölgesinde bulunan Mütenebbi Meydanı ile Akibe Derviş bölgesindeki stadyum ve kültür merkezini bombaladığını söyledi.

Arca, söz konusu saldırılarda ilk belirlemelere göre 2'si çocuk ve biri kadın 8 sivilin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını aktardı.

Büyük hasara neden olan saldırıların ardından, olay yerine ulaşan sivil savunma ekiplerinin enkaz altında kalan sivilleri kurtarmaya yönelik çalışmaları sürdürdüğü kaydedildi.

Astana görüşmeleri kapsamında imzalanan ateşkes anlaşmasına rağmen ihlallerini sürdüren Esed rejimi, geçen hafta da İdlib'in Kusur bölgesini bombalamış, saldırıda 11 sivil hayatını kaybetmişti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi