Görüş Bildir

"Esed'in de sonunun Kaddafi gibi vahşice olmasını istemiyoruz"

Tunus Ennahda Partisi'nin kurucu üyesi Abdelfettah Mourou, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed’in de sonunun, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi gibi olmasını istemediklerini söyledi. Mourou ayrıca, “Arap dünyasındaki her zalim diktatör gidecektir.” dedi

CHP’nin düzenlediği, "Arap Baharı Konferansı" için Türkiye’de bulunan Ennahda Partisi kurucu üyesi Mourou, Türkiye’nin Arap ülkelerine her açıdan model bir ülke olduğunu söyledi. Mourou, CHP tarafından davet edildikleri konferansa çağrıldıklarında, ilk olarak duraksadıklarını; ancak geldiklerinde Türkiye’nin Arap dünyasına çok yakın olduğunu gördüklerini kaydetti.

ESED'İN SONU KADDAFİ GİBİ OLMASIN

Mourou, Türkiye’nin Arap baharını yaşayan ve diğer Arap ülkelerine siyasal ve ekonomik olarak model bir olduğunu ifade etti. Mourou, söz konusu ülkelerin, ekonomilerini daha da ileriye götürmelerinde Türkiye’nin örnek alındığını belirtti.

Suriye’de yaşanan olaylara değinen Mourou, Suriye Devlet Başkanı Esed’in sonunun Libya'nın eski lideri Kaddafi gibi olur mu? sorusuna, "Gaybı bilmemem. Onu Allah’tan başkası bilemez. Ama biz Esed’in de Kaddafi gibi vahşice öldürülmesini istemiyoruz." şeklinde cevap verdi. "Her diktatörün bir gün oturduğu koltuktan gidecektir.” diyen Ennahda Partisi kurucu üyesi Mourou, Esed’in hala ısrar etmesinin diktatör bir kişiliğe sahip olmasından kaynaklandığını da dile getirdi.

TÜRKİYENİN ÇOK İYİ ADIMLAR ATMASI

Mourou, Suriye konusunda Türkiye’nin çok iyi adımlar atması gerektiğini söyledi. Mourou, “En ufak bir yanlış adım, Suriye’nin de Irak gibi olmasına sebep olabilir.” dedi. Suriye’nin durumunun biraz daha farklı olduğuna vurgu yapan Mourou, bu değişkenliği de Suriye’nin bazı ülkeler tarafından desteklenmesi olarak gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi