Görüş Bildir

Esedin bitiş resmi!

Karkamış Sınır Kapısı'nın karşısındaki Suriye'ye ait bayrak direğine Özgür Suriye Ordusu bayrağının asıldığı görüldü.

Esedin bitiş resmi!

Sınıra Özgür Suriye Ordusu bayrağı çektiler İç karışıklığın yaşandığı Suriye'de, Halep vilayetine bağlı Carablus ilçesinin muhaliflerin elinde geçtiği iddia edildi. Karkamış Sınır Kapısı'nın karşısında yer alan Suriye'ye ait bayrak direğine Özgür Suriye Ordusu bayrağının asıldığı görüldü.

"SINIR İLÇESİ MUHALİFLERİN ELİNDE" İDDİASI

Halep'e bağlı Carablus ilçesinde, Suriye ordu birlikleri ile Özgür Suriye Ordusu mensupları arasında 2 gündür yaşanan çatışmaların ardından ilçenin kontrolünün 'Özgür Suriye Ordusu'nun eline geçtiği ifade edildi.

Suriye ordusuna ait hiçbir güvenlik görevlisinin görülmediği bölgede, Karkamış Sınır Kapısı'nın karşısında yer alan Suriye gümrük kapısındaki direkte yer alan Suriye'ye ait kırmızı, beyaz ve siyah renkli bayrağın yerine 'Özgür Suriye Ordusu'na ait olduğu belirtilen 3 yıldızlı beyaz, yeşil ve siyah renklerden oluşan bayrağın asılı olduğu görüldü.

Sınıra Özgür Suriye Ordusu bayrağı çektiler

ESAD'IN FOTOĞRAFINI İNDİRDİLER

Ayrıca aynı yerde betondan yapılmış bir panoda bulunan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a ait dev fotoğrafın da söküldüğü tespit edildi. Karkamış Sınır Kapısı'nın karşı tarafında yer alan Suriye'ye ait gümrük kapısında hiç bir resmi görevli veya askerin bulunmadığı da dikkati çekti.

Sınır kapısında yaşanan olaya tanıklık eden bazı vatandaşlar, bölgede 2 gün önce şiddetlenen çatışmaların son bulması üzerine silahlı bazı muhaliflerin sınır noktasına gelerek, önce Suriye'ye ait bayrağı, sonra Esed'in fotoğrafına silah sıktığını daha sonra da Suriye bayrağını indirerek, kendi bayraklarını astığını anlattı.

"ESAD GERİ ÇEKİLİYOR OLABİLİR"

Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (OSAM) Müdürü ve Zirve Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Bacık, bölgede yaşanan süreçte Suriye meselesinin yeni bir aşamaya girdiğini ifade ederek, 'Ortadoğu'da otoriter liderler zor duruma düştükleri zaman, kendilerini destekleyen mezhebe, etnik gruba yahut bölgeye dönerler. Irak'ta Saddam Tikrit'e dönmüştü, benzer durum Libya'da da oldu. Hatırlanacağı üzere Kaddafi en sonunda kendi kabilesinin olduğu yere kaçmaya çalıştı. Şimdi Esad için aynı şey söz konusu olabilir. Kuzeyde ve diğer yerlerde varlığını sürdüremeyeceğini düşünen Esad rejimi, aşamalı olarak kendini daha güvenli hissedeceği Lazkiye merkezli bölgeye doğru çekiliyor olabilir' şeklinde konuştu.

Bacık, bundan sonraki kritik konunun Esed'in Şam'ı terk edip etmeyeceği konusu olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi