Görüş Bildir

"Evlerimizi, köylerimizi geri alacağız"

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad bölgesinde görev yapan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanlarından Ebu Ahmed, "Yoğun saldırılara rağmen, mücadelemizi sürdürüyoruz. Evlerimizden, köylerimizden vazgeçmeyeceğiz ve hepsini geri alacağız." dedi.

ÖSO'ya bağlı 1. Sahil Tümeni'nin saha komutanlarından Ebu Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce Beşşar Esed rejiminin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı ve Cebel Ekrad bölgelerine yönelik Rus destekli saldırılarında bölgenin yüzde 80'ini kaybettiklerini hatırlattı.

Son aylarda saldırıların şiddetinin arttığını vurgulayan Türkmen komutan, "Hava destekli yoğun saldırılar yaşam şeklimizi değiştirdi. Şu an günün büyük bölümünü yerin altında geçirmek zorunda kalıyoruz. Çamurun içinde hayatımızı sürdürüyoruz. Esed güçleri, İran, Irak ve Hizbullah Şii milisleriyle topraklarımıza gözünü dikmiş. Var gücümüzle elimizdeki toprakları korumaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

- "Pes ettik sanmasınlar"

Rejim güçleri ve müttefiklerinin kasıtlı olarak sivil yerleşim yerlerini hedef aldığını vurgulayan Ebu Ahmed, İdlib ve Cebel Ekrad'daki köylere yönelik saldırılarda son günlerde onlarca sivilin hayatını kaybettiğini aktardı.

Sınır bölgesindeki çadır kentlerin bile vurulduğunu dile getiren Ebu Ahmed, şöyle devam etti:

"İnsanları göç ettirmek için sivillere yönelik saldırılar sürüyor. Bu katliama dur demek için daha kaç insanın ölmesi gerek? Şu an adeta kalaşnikofla uçaklara karşı mücadele veriyoruz. Her gün bebekleri enkaz altından çıkartıyoruz. Halep, İdlib kan ağlıyor. Birleşmiş Milletler nerede? Ancak her şeye rağmen pes ettik sanmasınlar. Yoğun saldırılara rağmen, mücadelemizi sürdürüyoruz. Evlerimizden, köylerimizden vazgeçmeyeceğiz ve hepsini geri alacağız. Tek insan kalana kadar vatanımızı savunmaya devam edeceğiz."

Her gün yüzlerce insanın evini terk ederek güvenli bölgelere kaçtığını belirten Ebu Ahmed, sivillerin ağır kış şartlarında çok zor durumda olduğunu ifade etti.

"Bu insanlar soğuktan hastalıktan ölecek. Her zaman insanlıktan bahseden Avrupa, artık bu insanlara sahip çıksın." diyen Türkmen komutan, Türkiye'nin Suriyeli mültecilere yardımlarının örnek olması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi