Ezidiler, Şengal özgürleşmeden dönmek istemiyor

Irak'ta Ezidilerin yaşadığı ve IŞİD'in bir bölümünü ele geçirdiği Sincar'dan (Şengal) kaçarak geldikleri Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'nin barındırdığı Ezidiler, Sincar özgürleşmeden geri dönmek istemediklerini söyledi.

Ezidiler, Şengal özgürleşmeden dönmek istemiyor
Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi'ne ait piknik alanında oluşturulan kampta barındırılan yaklaşık 3 bin 500 Ezidi, bugün kampta basın açıklaması düzenledi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Ezidiler, 'Annemi ve kız kardeşimi kurtarın', 'Barış istiyoruz', 'Kimse öncülüğümüzü yapmasın biz öncülüğümüzü yaparız', 'Dünya niye Ezidilere sahip çıkmıyor', yazılı Kürtçe, İngilizce, Arapça pankart ve afişler açtı. Kampta barınan Ezidiler adına açıklamayı yapan Xıdır Heci, dünyaya ve insanlığa seslendiğini belirterek, "Esir Ezidi kadınların kurtarılması için dünyaya çağrıda bulunuyoruz. Birkaç gün önce 19 Ezidi çocuğu DAİŞ çeteleri tarafından katledildi. Dünya buna neden sessiz ?Eğer dünyada insanlık denen bir şey kalmışsa, sesimize kulak versinler. Çığlığımızı işitsinler. Bizim adımıza karar vermeyin, biz kararlarımızı kendimiz verebiliriz. Biz Şengalliler olarak, sadece yaşam hakkı istiyoruz. Yaşamımız garanti altına alınsın. Dünya kamuoyundan bunu talep ediyoruz. Şengal özgürleşmeden biz Şengal'e dönmek istemiyoruz" dedi.
Ezidilerin açıklamasının ardından jandarma ekipleri kampa gelerek yapılan açıklama konusunda bilgi aldı. Askerler bilgi aldıktan sonra kamptan ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz