Görüş Bildir

Castro Obama'ya sert çıktı: Size muhtaç değiliz

ABD Başkanı Barack Obama'nın Küba ziyareti ile ilgili görüşlerini merakla beklenen Fidel Castro nihayet sessizliğini bozdu. Komünist Partisi Merkez Komiesi yayın organı Granma'da tarihi ziyaret ile düşüncelerini paylaşan Castro Obama'ya sert çıktı: “İmparatorluğun bize bir şey hediye etmesine muhtaç değiliz.”

Castro Obama'ya sert çıktı: Size muhtaç değiliz

ABD Başkanı Barack Obama'nın  Küba ziyareti ile ilgili görüşlerini merakla beklenen Fidel Castro nihayet sessizliğini bozdu. Komünist Partisi Merkez Komiesi yayın organı Granma'da tarihi ziyaret ile düşüncelerini paylaşan Castro Obama'ya sert çıktı: “İmparatorluğun bize bir şey hediye etmesine muhtaç değiliz.”

Castro “Kardeş Obama” başlıklı yazıda Küba'nın “onurlu ve özverili” bir ülke olduğunu belirterek  “Küba halkı eğitim, bilim ve kültürel gelişmelerle elde edilmiş zaferlerden, haklardan ve manevi zenginliklerden asla vazgeçmeyecektir” ifadelerini kullandı.


“İmparatorluğun bize bir şey hediye etmesine muhtaç değiliz. Bizim çabalarımız yasal ve barışcı yollardan olacaktır çünkü bu bizim bu gezegende üzerinde yaşayan tüm insanların barış ve kardeşliğine karşı olan sorumlulugumuzdur” diyen Castro, Küba halkının sahip olduğu güç ve zekası ile “gıda ve maddi zenginlik üretecek kapasiteye sahip” olduğunu vurguladı.

 

"Obama'nın allı pullu sözleri Kübalılara kalp krizi riski yaşattı"

 

89 yaşındaki devrimci lider, Obama'nın Havana Gran Teatro'da yaptığı konuşmada “geçmişi unutup geleceğe bakalım” sözlerini de “allı pullu sözler” olarak nitelendirerek ABD Başkanı'ndan  Kübalılar ve Amerikalılar hakkında “arkadaş, aile ve komşu”  gibi sözler duyan Kübalıların “kalp krizi geçirme” riskiyle karşı karşıya kaldıklarını yazdı.

 

"Obama 10 yaşında bile değilken Küba'da ayrımcılık ortadan kalkmıştı"

 

Obama'nın konuşmasında Küba ve ABD'nin afro-amerikan kökenlerine yaptığı vurguyu da eleştiren Fidel Castro “Yerli halklar Obama'nın havasında hiçbir yer tutmuyor.  Irk ayrımcılığının Devrimle birlikte süpürülüp yok edildiğine dair tek bir laf etmedi. Sayın Obama daha on yaşını bile doldurmadan tüm Kübalıların çalışma ve emeklik hakları ilan edilmişti. Siyah vatandaşların eğlence ve kamusal alanlardan men edilmesi için haydut tutulması iğrenç ve ırkçı burjuva alışkanlığı Küba Devrimince bu topraklardan süpürülmüştü.”

 

60 yıllı aşkın süredir Küba'ya uygulanan ambargoyada vurgu yapan Castro 1961 Domuzlar Körfezi çıkartmasını da unutmadı.  Castro, ABD'nin uçak ve savaş gemileriyle eğitilmiş paralı askeleriyle Küba'ya baskın yaparak bombaladığını hatırlatarak “Hiçbir şey yüzlerce ölü ve yaralıya mal olan ülkemize yapılan bu kasıtlı saldırıyı haklı çıkaramaz” dedi.

 

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi