Görüş Bildir

Gazze'de askeri tatbikat

Gazze'de muhtemel saldırılara karşı güvenlik ve ilk yardım birliklerinin hazırlık seviyesini denetlemek için askeri tatbikat düzenlendi.

Gazze'de askeri tatbikat

İçişleri Bakanlığı tarafından Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerini kapsayan tatbikata polis, sivil savunma ve ilk yardım ekipleri katıldı.

Güvenlik birimleri ile yerleşim alanlarını hedef alan muhtemel bir saldırıda yapılması gereken uygulamaların gerçekleştirildiği tatbikat 4 saat sürdü.

Tatbikat sırasında bazı okullar boşaltıldı, yangında yapılması gerekenler ile yaralılara ilk müdahale konuları incelendi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü İyad el-Bezem, tatbikatın, başta savaş olmak üzere olağanüstü bir durumda güvenlik güçlerinin yeterliliğin yükseltilmesi amacıyla düzenlendiğine işaret ederek, "Zor durumlarda, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunma, güvenlik ve istikrarı muhafaza etmek için çalışıyoruz." dedi.

Bezem, tatbikata bakanlıktan yüzlerce görevlinin katıldığını söyledi.

İsrail, Gazze'ye son yıllarda ilki 2008, ikincisi 2012 ve son olarak da 7 Temmuz 2014'te olmak üzere üç kez saldırı düzenlemiş, yüzlerce kişi hayatını kaybetmiş, binlerce bina yıkılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi