Gemiyi ilk terkeden İngiltere oldu

İngiltere'de halk referandumuyla AB'den ayrılma kararının alınmasına Başbakan Yardımcısı Canikli "Avrupa Birliği'nin dağılma süreci başlamıştır. Gemiyi ilk terkeden İngiltere oldu" yorumunu yaptı. Başbakan Yıldırım da "Kampanya sırasında Cameron'un Türkiye üzerinden acayip garabet laflar etmesine rağmen seçmen bu sözlere itibar etmemiştir" dedi.

Gemiyi ilk terkeden İngiltere oldu

İngiltere'de halk referandumuyla AB'den ayrılma kararının alınmasına Hükümet'ten ilk yorumlar Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli ve Mehmet Şimşek'ten geldi. Her iki isim de Twitter hesaplarından açıklama yaptı. Daha sonra açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım ise şunları söyledi:

"Bu kararın asıl muhattabı olan AB, bu gelişmeyi çok iyi okumalı ve gelecek vizyonunu iyi belirlemelidir. AB'nin tüm üyeleri kapsayıcı yapısı olmadığı ortaya çıkmış oluyor. Yıllardır AB üyelik sürecinde olan bir ülke olarak bunu çeşitli karar mercileriyle paylaştık. Kısacası İngiliz seçmeninin kaygılarının iyi okunması birliğin geleceği açısından öncemli. Kampanya sırasında Cameron'un Türkiye üzerinden acayip garabet laflar etmesine rağmen seçmen bu sözlere itibar etmemiştir. İngiliz Halkı Cameron'a vade biçmiştir. Türkiye'nin birliğe müzakere sürecini tamamlamasında da bu kararı millet verir."

Canikli, "Avrupa Birliği'nin dağılma süreci başlamıştır. Gemiyi ilk terkeden İngiltere oldu" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz