Görüş Bildir

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Afganistan'da

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Pakistan ziyaretinin ardından Afganistan'a da resmi bir ziyarette bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Afganistan'da
Cumhurbaşkanı Eşref Ghani Ahmedzai'nin makamında kabul ettiği Orgeneral Akar; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kadem Shah Shahım ve Milli Savunma Bakanı Vekili Muhammed Masoom Stanıkzaı ile de ikili görüşmeler yaptı.

Orgeneral AKAR her iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin önemini; "Türkiye ve Afganistan arasında kökleri geçmişe dayanan samimi bir diyalog vardır. Türk Silahlı Kuvvetleri de Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü harekatında olduğu gibi 'Kararlı Destek Misyonu' kapsamında da Afganistan’da varlığını devam ettirecektir. Afgan Milli Güvenlik Güçlerine olan desteğimiz de artarak devam edecektir. Türkiye-Afganistan-Pakistan üçlü zirvesi bölgedeki istikrarın sağlanması adına önemli bir mekanizma olduğunu kanıtlamıştırö şeklinde dile getirdi.

Orgeneral Akar ayrıca, Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı ve Kuzey Eğitim Yardım ve Danışma Komutanlığı'nda görev yapan Türk personel ve Kabil Büyükelçisi Ali Sait Akın ile görüştü.

Orgeneral Akar, bir önceki görevinde NATO Kara Unsur Komutanı olarak İzmir’de görev yapan Afganistan Kararlı Destek Misyonu Komutanı Orgeneral John Nicholson’ı da ziyaret etti ve Türkiye’nin hem NATO kapsamında hem ikili olarak Afganistan'da varlığını devam ettireceğini ifade etti.
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi