Görüş Bildir

Göç başladı

Suriye'nin İdlib ilinin Han Şeyhun beldesinde, Beşşar Esed rejiminin kimyasal silah saldırısının ardından belde merkezindeki halk bölgeden uzaklaşmaya çalışıyor.

Göç başladı

Esed rejiminin dün belde merkezine düzenlediği kimyasal silah saldırılarında 100’den fazla sivilin hayatını kaybetmesi ve 500 civarında kişinin de gazlardan etkilenmesinin ardından, halk güvenli barınma alanları arıyor.

Onbinlerce kişinin yaşadığı beldede, merkezde bulunan siviller, bölgenin kimyasal silah gazlarıyla kirlenmesi ve yeni zehirlenme tehlikesine karşı evlerini terk ediyor.

Aileler, ilk etapta Han Şeyhun’un çevresinde akrabalarının yaşadığı köylere yöneldi.

Kimyasal saldırının ardından göç başladı

Diğer yandan çok sayıda aile muhaliflerin kontrolündeki İdlib'in daha güvenli ilçe ve beldelerine göç ediyor. Onlarca aile de Han Şeyhun’a yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta, Suriye-Türkiye sınırındaki Atme kampına geldi.

Suriyeli muhalif grup Ahraru’ş Şam sözcüsü Muhammed Ebu Zeyd, AA'ya yaptığı açıklamada, "Şu an Han Şeyhun ve çevre beldelerdeki insanları büyük bir korku sarmış durumda. Aileler saldırının yeniden tekrarlanması korkusuyla evlerini terk etti. Daha güvenli olduğunu düşündükleri diğer bölgelere ve Türkiye sınırına yöneldiler. Bu olay yeni bir tehcirin farklı versiyonudur." ifadelerini kullandı.

Han Şeyhun Yerel Meclisi Başkan Yardımcısı Hişam Nicem de 2014’te yaptıkları nüfus sayımına göre, beldede 37 bini merkezde olmak üzere toplam 51 bin kişi yaşadığını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi