Güney Sudan'da kargo uçağı yere çakıldı, 40 ölü var

Güney Sudan’ın başkentinden kalkan kargo uçağı havalandıktan hemen kısa bir süre sonra yere çakıldı. Güney Sudan kaynaklı haber siteleri bu kazada 40 kişinin yaşamını yitirdiğini duyururken, resmi kaynaklar bu rakamı 20 olarak gösterdi ve 2 kişinin de sağ olarak kurtulduğunu açıkladı.

Güney Sudan'da kargo uçağı yere çakıldı, 40 ölü var

Güney Sudan’ın başkenti Cuba’daki havalimanından kalkan Rus mürettebatlı bir kargo uçağının havalandıktan kısa süre sonra yere çakıldığı öğrenildi.

7 YOLCU VE 5 RUS MÜRETTEBATI

South Sudan Tribune sitesine göre, uçaktaki 7 yolcu ve 5 Rus mürettebattan yalnızca 2 kişi sağ çıkabildi. Reuters ajansına konuşan görgü tanıkları da uçağın kuyruk kısmının Beyaz Nil Nehri kenarına düştüğünü aktardı.

Ayriyeten Güney Sudan Başkanlık Sözcülüğü'nden yapılan resmi açıklamada ise şu ifadelere yer verildi; "Rus yapımı Antonov kargo uçağı, yolcu ve mürettebatıyla düştü" Uçakta 20 yolcu ve Rus mürettebatı bulunduğu vurgulanan açıklamada, 2 kişinin yaşamını sürdürdüğü, uçağın düştüğü yerdeki sivillerin ise ölmüş olabileceğine yer verildi.

EN AZ 40 ÖLÜ VAR

Öte yandan bir diğer Güney Sudan haber sitesi, meydana gelen kazada 40 kişinin yaşamını yitirdiğini iddia etti. Oysaki Reuters haber ajansı, görgü tanıklarının enkaz alanında 40'tan fazla ceset saydıklarını duyurdu.

Kaynak: Diyarbakır Söz