Görüş Bildir

Güvenli bölgede 'dördüncü hava devriyesi'

Suriye’nin kuzeyinde Türkiye ile ABD tarafından yapılan dördüncü hava devriyesi tamamlandı.

Güvenli bölgede 'dördüncü hava devriyesi'

Suriye’nin kuzeyine kurulması planlanan güvenli bölge için 12 Ağustos’ta, Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine Müşterek Harekat Merkezi kuruldu. Türk ve ABD askeri yetkililerinin görev yaptığı merkezin çalışmaları kapsamında Türk ve ABD helikopterleri bölgede ortak devriye uçuşu yapmaya başladı.   PKK/YPG’nin Suriye’nin kuzeyinde oluşturduğu tahkimatların ve arazinin gözlemlendiği ve sonuncusu geçen hafta Perşembe günü yapılan devriye uçuşlarının dördüncüsü dün gerçekleştirildi.

GÜVENLİ BÖLGEDE HAREKETLİLİK

Sabah saatlerinde Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı’na iniş yapan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait 2 helikopter, yakıt takviyesi ve askeri personelin binmesinin ardından saat 11.00 sıralarında havalandı. TSK’ya ait helikopterlerin havalanmasının ardından boşalan piste Suriye tarafından gelen 2 ABD helikopteri iniş yaptı. ABD helikopterleri de burada bekleyen askerleri alarak havalandı. Havalanan Türkiye ve ABD’ye ait 4 helikopter sınır hattına yöneldi.

ABD’ye ait helikopterler sınırın Suriye, TSK’ya ait helikopterler ise Türkiye sınırında uçuşa başladı. Sınırın iki yakasında uçuş yapan helikopterlerin devriye görevinin yaklaşık 2 saat sürmesi bekleniyor. Devriyenin tamamlanmasının ardından TSK’ya ait helikopterlerin yeniden Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı’na dönmesi, ABD’ye ait helikopterler ise Suriye’deki üs noktasına iniş yapması bekleniyor.

DEVRİYE GÖREVİ TAMAMLANDI

Suriye’nin kuzeyinde Türkiye ile ABD tarafından yapılan dördüncü hava devriyesi tamamlandı. Saat 11.00 sıralarında havalanan Türkiye ile ABD’ye ait 4 helikopter, sınırın iki yakasında 45-50 dakika süren ortak uçuşunu tamamladıktan sonra yeniden Akçakale’ye döndü. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait helikopterler iniş yaptıktan sonra Türkiye tarafına gelen ABD helikopterleri, içlerindeki askeri personeli Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı’na bıraktıktan sonra yeniden Suriye tarafında bulunan üs bölgesine döndü.

Dördüncüsü tamamlanan ortak hava devriyesinde Türk ve ABD askerlerinin Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG’nin tahkimatlarını gözlemlediği ve elde edilen bilgilerin Müşterek Harekat Merkezi’nde iki ülke askeri yetkililerince değerlendirileceği kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi