Görüş Bildir

Halep "hayalet şehre" döndü

Beşşar Esed rejimine bağlı askerlerin ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların saldırıları sonucu büyük yıkım yaşanan Halep'in Daret İzze bölgesi, iç savaşın yol açtığı büyük yıkımın izlerini taşıyor.

Halep

Doğusu adeta "hayalet şehre" dönen Halep'in batısında bulunan Daret İzze bölgesinde de rejim askerleri ile rejim yanlısı yabancı terörist grupların hava ve kara saldırısı sonucu yaşanan tahribatın izleri hemen hemen her binada görülebiliyor.

Daret İzze'de halk, bütün olumsuzluklara rağmen evlerini terk etmeyerek yaşamlarını sürmeye çalışıyor.

Hava saldırıları sonucu okul ve cami gibi toplumsal yaşam alanlarının yıkıldığı ve kullanılamaz hale geldiği bölgede, elektrik nakil hatlarının hedef alınması sonucu yaşanan enerji kesintisi de soğuk kış şartlarında halka zor günler yaşatıyor.

Bölge halkının, hastane ve sağlık merkezlerini koruma çabaları ise dikkati çekiyor. Suriyeliler, sağlık merkezlerini saldırılardan çevresine kum çuvalları koyarak korumaya çalışıyor.

- "Bir hastaneye 20 kez uçak saldırısı"

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı askerlerden Tahir Abu Yasin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'ten sonra en çok Daret İzze'nin bombalandığını söyledi.

Rejim askerleri ve yabancı terörist grupların okul, hastane ve sağlık merkezlerini hedef aldığını belirten Abu Yasin, "Bombardıman sonucu bölge adeta harabeye döndü." ifadesini kullandı.

Rejim güçlerinin Halep'i havadan ve karadan bombaladığını anımsatan Abu Yasin, şöyle devam etti:

"İnsanların sağlık merkezleri, cami ve okullara bile tahammül edemiyorlar. Bir hastaneye 20 kez uçak saldırısı oldu. Bölge halkı soğuk kış günlerinden ne yapacağını şaşırmış durumda. Son günlerde Beşşar Esed rejimi ve rejim yanlısı yabancı terörist grupların Halep'teki kuşatmasından tahliye edilen aileler buraya geliyor."

Abu Yasin, saldırılarda hastanelerin de hedef alındığını hatırlatarak, "Bu yüzden sağlık merkezlerimizi kum çuvallarıyla korumaya çalışıyoruz. Bu zamana kadar çok sayıda saldırı oldu, Esed'in hastalara da acıması yok." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi