HAMA'DA İNSANLIK DRAMI

HAMA'DA İNSANLIK DRAMI

HAMA'DA İNSANLIK DRAMI

Hama kentinin Genel Devrim Konseyi üyesi Ebu Adnan, Hama kentinde birkaç günden bu yana bir insanlık dramının yaşandığını, halkın yiyecek ekmek, kış ayında yakacak mazot ve ilaç bulamadığını söyledi. Suriye ordusunun birkaç günden bu yana kentin Bab Kıbli ve Hamadiye bölgesine düzenlediği operasyonlarda onlarca evin yıkıldığını ve onlarcasının da ciddi hasar gördüğünü belirten Ebu Adnan, halkın, düzenlenen operasyonlar nedeniyle bu bölgelerde aç, susuz olduğunu ve yiyecek ekmek bulamadığını kaydetti.

Kentin bazı bölgelerinde bir insanlık dramının yaşandığını dile getiren Ebu Adnan, ordunun baskınlarında çok sayıda kişinin rastgele tutuklandığını, tutukluların zor kış şartları altında dışarıda saatlerce bekletildiğini ifade etti.

HAMA KENTİ PERİŞAN

Bab Kıbli ve Hamidiye bölgesinde elektrik ve telefonların kesik olduğunu anlatan Ebu Adnan, operasyonlarda yaralanan insanların güvenlik nedeniyle hastanelere gidemediğini ve bir çok yaralının ilaç yokluğundan hayatını kaybettiğini aktardı.

Ebu Adnan, "yaralılar artık hastane yerine evlerde tedavi ediliyor. Yaralılar hastaneye gitmekten korkuyorlar. Gidenlerde hemen tutuklanıyor ve yaralı bir şekilde hapse atılıyor. Burada dünyayla iletişime geçmekte ve sesimiz duyurmakta zorlanıyoruz" dedi.

Ordunun, silahlı grupların varlığı gerekçesiyle gösterilere katılanlara karşı çok acımasızca operasyonlar düzenlediğini vurgulayan Ebu Adnan, "rejim tutukladığı muhaliflere hapishanede çok kötü davranıyor. Tutuklulara insanlık dışı muameleler uygulanıyor" şeklinde konuştu.

İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

Ebu Adnan, "rejim 30 yıl önce kentte yaptığı katliamları tekrarlıyor. 1982 yılında teknoloji bu kadar gelişmediği için o zaman halk sesini dünyaya duyuramadı. Şimdi ise kentte olan bitenleri internette yayınlayarak tüm dünyanın görmesini sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

İçlerinde silahlı grupların olmadığını sadece ordudan ayrılan askerlerin olduğunu ve bu askerlerin, halkı rejimin ordusundan koruduğunun altını çizen Ebu Adnan, "yapılan gösterilerde göstericiler hiçbir zaman silah taşımadı, hala da taşımıyor. Özgürlük çığlıkları karşısında mermi yiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz