Hollanda’daki Türkler sandık başında

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluk (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, yurt dışındaki vatandaşların Türkiye’deki genel seçimlere katılımının yüksek olduğunu belirterek, “Evet katılım iyi ama yetmez, daha iyi noktalara taşımamız gerekiyor” dedi.

Hollanda’daki Türkler sandık başında

YTB Başkanı Bülbül, yurt dışındaki en büyük seçim bölgelerinden Hollanda’nın Rotterdam kentinde kurulan seçim merkezini ziyaret etti.

Rotterdam Başkonsolosu Sadin Ayyıldız ve siyasi parti temsilcileriyle görüşen Bülbül, oy verme işleminin olgunluk içinde geçtiğini söyledi.

KATKI VEREN HERKESE TEŞEKKÜR!

Yurt dışındaki vatandaşların 2014’ten bu yana üçüncü kez Türkiye’deki bir seçim için sandık başına gittiğini ve seçimlerde hoşgörülü bir ortamın hakim olduğunu ifade eden Bülbül, buna katkı veren herkese teşekkür etti.

Seçimleri bir demokrasi şölenine benzeten Bülbül, şöyle konuştu:

KATILIM İYİ AMA YETMEZ

"Evet katılım iyi ama yetmez daha iyi noktalara taşımamız gerekiyor. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın katılımı elbette Türkiye’nin genel politikalarını belirlemek açısından önemli. Bunun kadar Türkiye’deki siyaset kurumunun onlara yönelik izleyeceği politikalar açısından da önemli ama bence yurt dışında daha yüksek katılım yurt dışındaki vatandaşların daha görünür olması ve bulunulan ülke yöneticilerinin onları daha ciddiye alması açısından da önemli.”

DAHA KOLAY YAPILMASINI SAĞLAMAK!

YTB’nin yurt dışında seçimlerin daha kolay yapılabilmesini sağlamak ve katılımın artması için çaba harcadığına dikkati çeken Bülbül, bu kapsamda 10 ülkeye heyetler göndererek raporlar hazırladıklarını söyledi.

KOLAYLAŞAN BİR SEÇİM!

Benzer çalışmaları bundan önceki seçimlerde de yaptıklarına işaret eden Bülbül, “Raporları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile paylaşmıştık. Gerek diğer kurumların ve siyasal parti temsilcilerinin, gerekse bizim raporlarımız çerçevesinde daha kolaylaşan bir seçime gelmiş durumdayız. Üç seçimdir giderek kolaylaşan bir seçim sistematiğimiz var” dedi. 

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz