Görüş Bildir

Hollande Fransa'daki Türklere mektup gönderdi

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimine saatler kaldı.

Hollande Fransa'daki Türklere mektup gönderdi

Sarkozy seçim kampanyasının son gününde eleştiri oklarını yine göçmenlere ve İslam'a çevirirken Hollande'dan seçime saatler kala sürpriz bir adım geldi.

Sosyalist aday, Türk toplumuna bir mektup yazarak "bozulan ilişkileri düzeltme" vaadinde bulundu. Ancak Ermeni iddialarının suç sayılmasını öngeren yasa teklifi konusunda geri adım atmadı.

 

Sarkozy mi? Hollande mı?

5 yıldır Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan Nicolas Sarkozy mi? "Değişim vakti geldi" diyen Sosyalist aday François Hollande mı?  Fransa bu sorunun cevabını vermek üzere sandığa gidecek ve 45 milyon seçmen Elysee Sarayı'nın yeni sahibini belirleyecek.

Peki, hem Amerika'nın hem de Avrupa'nın yakından takip ettiği seçimin sonucu Türkiye için ne anlama gelecek?

 

"Türkiye ile İlişkileri Düzelteceğim"

Hem Türkiye hem de Fransa'daki Türk toplumu "Bizim için ne fark edecek" sorusunu sormaya devam ediyor. Sarkozy geçen 5 yılda yaptıklarıyla Türk toplumunun kalbini fazlasıyla kırdı, rakibi Hollande ise bir mektup yazarak "Türkiye ile ilişkileri düzelteceğim" dedi.

Hollande'ın Türk toplumu adına Paris Anadolu Kültür Merkezi başkanı Demir Önger'e yazdığı mektup Avrupa Birliği müzakerelerine destek mesajı içeriyor.

 Paris Anadolu Kültür Merkezi Başkanı Doktor Demir Önger, içerikle ilgili olarak,  şunları söyledi:

" Hollande 'Madem ki Türkiye ile Avrupa Birliği arasında müzakereler başladı, bu müzakerelerin devamını istiyorum' diyor. 'Etnik veya dinsel ayrım yapmam söz konusu değil' diyor"

 

İlişkileri Geren tartışmalı Yasada İse Kararlı

Ancak Hollande ilişkileri kopma noktasına getiren o yasada geri adım atmamakta ısrar ediyor.

Önger, "1915 olaylarıyla ilgili kanunu tekrar Fransız anayasasına uygun şekilde getirmeyi de dile getiriyor. O açıdan pek müspet değil" diye konuştu.

Seçimlerden umutsuz Fransız halkı ise "kim gelirse gelsin, işi çok zor" demekten geri durmuyor.

Fransa'da son anketler ise Hollande'ın en az 4 puan önde olduğunu ortaya koyuyor.

TRT

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi