İHH'nın Irak'taki insani yardımları

İHH, Musul'un güneyinden kaçan iç göçmenlere bin paketlik temizlik malzemesi dağıttı.

İHH'nın Irak'taki insani yardımları

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım  Vakfı, Irak'taki terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul'un güneyinden kaçan iç göçmenlere bin paketlik temizlik malzemesi yardımında bulundu.

İHH, Ortadoğu Masası Yetkilisi Mehmet Akbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kent merkezinden yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan "Dibege Çadır Kampı'ndaki" ailelere Türkiye'den getirilen bin paketlik malzeme yardımının dağıtıldığını ifade etti.

İNSANİ YARDIMLAR

Irak'ın 2003 yılında işgal edilmesinden sonra İHH olarak ülkenin tüm bölgelerine yardım göndermeye başladıklarını aktaran Akbaş, DAEŞ'in Musul ve diğer bölgeleri ele geçirmesinden sonra insani yardımlara ağırlık verdiklerini kaydetti.

GÖÇMEN KAMPLARI

Irak'ın kuzey bölgesinde bulunan Erbil ve Duhok'taki iç göçmen kamplarının yanı sıra, Enbar iline bağlı Felluce kentindeki ihtiyaç sahibi ailelere yardımların gönderildiğini dile getiren Akbaş, "İç göçmenlere başta gıda olmak üzere temizlik malzemesi ve diğer temel ihtiyaç maddelerini ulaştırmaya çalışıyoruz." dedi.

İHH'nın Irak'taki insani yardımlarının geçici olmadığına da değinen Akbaş, her ay düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz