Irak ordusu Musul'un 2'nci mahallesine de girdi

Irak ordu birliklerinin Musul operasyonu kapsamında kentin doğusunda bulunan Kerama Mahallesi'ne de girdikleri belirtildi. Irak Anti terör birliğinin komutanı General Abdulgani El Esedi, operasyonda şu ana kadar 74 köyün kurtarıldığını açıkladı.

Irak ordusu Musul'un 2'nci mahallesine de girdi

Irak merkezi hükümetine bağlı ordu birliklerinin, Musul'un DEAŞ terör örgütünden kurtarılması için başlattığı operasyon devam ediyor. Dün Musul'un dış mahallelerinden Gökçeli'yi tamamen kontrol altına alan Irak askerleri, bugün sabah saatlerinden itibaren kentin doğusunda bulunan Kerama Mahallesi'ne girdi. Kerama Mahallesi'nde henüz kontrolü tam olarak sağlayamayan Irak ordusunun zaman zaman DEAŞ terör örgütü mensupları ile çatıştığı kaydedilirken, bölgede tuzaklanmış çok sayıda patlayıcı olduğu ifade edildi. Musul'un en önemli girişi olarak bilinen ve dün kurtarılan Gökçeli Mahallesi'nin karşısında bulunan Kerama Mahallesi'nde Irak 7'nci Zırhlı birliklerine bağlı tankların çevirme operasyonuna katıldığı belirtilirken, Irak ordusunun özel kuvvetleri olarak bilinen Altuni Kuvvetleri'nin de mahallenin içlerine doğru ilerlemeye çalıştığı kaydedildi.

74 KÖY KURTARILDI

3 koldan düzenlenen operasyonda Irak ordusunun Musul Havaalanı'na ulaşmaya çalıştığı bildirilirken, dün yapılan operasyonda Musul girişinde bulunan 12 köyün daha DEAŞ terör örgütünden kurtarıldığı belirtildi. Musul operasyonuna katılan en önemli kara birliği Altuni Kuvvetler'in komutanı ve Irak Anti-terör birliğinin komutanı General Abdulgani El Esedi, harekat kapsamında şu ana kadar 74 köyün DEAŞ terör örgütünün elinden kurtarıldığını açıkladı. Esedi, operasyonda bugüne kadar binden fazla teröristin öldürüldüğünü belirtirken, yaklaşık 100 teröristin ise sağ olarak yakalandığını ifade etti.

GÖÇ DALGASI SÜRÜYOR

Musul operasyonu devam ederken, DEAŞ terör örgütünden kaçan siviller de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi kontrolündeki bölgelere göç etmeye devam ediyor. Dünden bu yana yaklaşık bin ailenin Musul çevresinden göç ettiğini kaydeden yetkililer, mültecilerin güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra uygun kamplara yerleştirildiğini belirtti. Musul operasyonu öncesi mülteciler için Erbil'de 5, Duhok'ta 5 ve Süleymaniye'de bir kamp kurulduğunu belirten yetkililer, bu kampların toplamda 215 bin kişiyi barındırabileceğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz