Görüş Bildir

Iraklılar tatil için kuzeydeki bölgeleri tercih ediyor

Ülkenin orta ve güney kesiminde yaşayan halk, kavurucu sıcaklardan kurtulup dağ havası almak için kuzey bölgelerine geliyor.

Iraklılar tatil için kuzeydeki bölgeleri tercih ediyor

ERBİL - Irak'ta kısmen de olsa terör örgütü DEAŞ tehlikesinin atlatılmasıyla birlikte, ülkenin orta ve güney kesiminde yaşayan halk, kavurucu sıcaklardan kurtulmak ve dağ havası almak için kuzey bölgelerini tercih ediyor.

Ülkenin orta ve batı kesimlerinde büyük oranda örgütün varlığına son verilmesinin ardından Irak merkezi hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı bölgeler arasındaki kara yolunda güvenliğin sağlanmış olması, başkent Bağdat ve ülkenin güney bölgesindeki kavurucu sıcaklardan kaçan halkı kuzey bölgelerine yöneltti.

Kavurucu sıcaklardan kurtularak serin havada bir nebze olsun nefes almak isteyen Iraklıların kaçış noktası haline gelen IKBY, Bağdat ve çevresindeki birçok bölgenin aksine yüksek dağları ve gür akan nehirleri ile bambaşka bir atmosfere sahip.

- Erbil'deki Revanduz ilçesi, yüksek dağları ve şelaleleriyle ilgi odağı

Bağdat ve diğer kentlerden gelen Arap turistlerin ilk tercih noktası ise yüksek dağlar ve şelalelerin yer aldığı Erbil'deki Revanduz ilçesi.

İran sınırı yakınında, Erbil kent merkezine 80 kilometre mesafede yer alan ilçede bulunan yüksek dağlar, şelaleler ve kanyon turistlerin ilgisini çekiyor. Ülkenin hiçbir yerinde görülmeyen bu kanyonlara hayranlıkla bakan birçok turist, bol bol fotoğraf çekmeyi ihmal etmiyor.

- Kara yolundaki güvenliğin sağlanması ilgiyi artırdı

Revanduz kanyonunu ziyaret eden Iraklılar, kuzey bölgelerini tercih etme sebeplerini anlattı.

Bağdat'tan üniversite arkadaşlarıyla birlikte geldiklerini söyleyen Adem Settar isimli Iraklı, farklı bir coğrafya ve atmosfere sahip Kürt bölgesini görmeyi her zaman istediklerini, kara yolu üzerindeki güvenliğin tamamen sağlanmasıyla birlikte de bu fırsatı kaçırmak istemediklerini ifade etti.

Bağdat'ta dağ ve kar göremediklerini, havanın çok sıcak olduğunu dile getiren Settar, "Bağdat da güzel ve eskiye kıyasla biraz daha güvenli. Ancak başka yerleri de görmek istiyor insan." dedi.

- "Bağdat halkı mezhep çatışmalarından çok çekti"

Kürt bölgesinin terör saldırılarına maruz kalması ve ekonomik kriz içerisinde olmasına rağmen, insanlarının yüzünün güldüğünü belirten Settar, şunları söyledi:

"Bağdat halkı uzun yıllar mezhep çatışmalarından çok çekti. Bu yüzden biz yorgun bir halkız. Burada ise insanların yüzlerinde o yorgunluğu hissetmiyorum, farklı bir enerjiye sahipler."

Teyfa Ahmed isimli Iraklı da ailesiyle birlikte Bağdat'tan geldiklerini söyledi. Revanduz'un kanyonlarını ilk defa gördüğünü dile getiren Ahmed, "Erbil ve şu dağları görmek insanın içini ferahlatıyor." diye konuştu.

Ahmed ayrıca, "Siyaset ve terörden uzak vakit geçirmek isteyenler için burası muhteşem." ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi