Görüş Bildir

Irak'ta kanlı gün: 100 ölü!

IRAK dün sabah bombalı saldırılarla sarsıldı.

Irak'ta kanlı gün: 100 ölü!

Bağdat’ın 250 kilometrekuzeyinde bulunan Kerkük kentinin merkezinde saat 08.00 sıralarında, 4 bomba yüklü araç peş peşe infilak etti. Bu patlamada 2’si polis 5 kişi öldü, 22 kişi yaralandı. Kerkük’ün 45 kilometrekuzey batısında bulunan Dibis İlçesi’ndede eş zamanlı bomba yüklü araçlarla iki saldırı düzenlendi. 2 saldırının hedefinde polis güçleri ile Peşmerge güçleri vardı. Saldırılarda 1 polis 4 peşmerge 1 sivil olmak üzere toplam 6 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

HAFTAYA KANLI BAŞLANDI

Bağdat’ın 160 kilometrekuzey batısında bulunan Selahaddin kentinde dün sabah bir kontrol noktasına yapılan silahlı saldırıda 2 sahva güçleri üyesi öldü, 1 üye de yaralandı. Diğer saldırı Selahaddin kentinin 40 kilometregüneyindeki El- Nemir bölgesinde gerçekleşti. Tuzhurmatu ilçesinde saat 10.00 sıralarında imam Ahmet mahallesinde bir cami yakınında park halinde bulunan 2 bomba yüklü araba patladı. Patlamada 1 kişi öldü 35 kişi yaralandı, Selahattin vilayetine bağlı Şii nüfusunun ağırlıklı olduğu Beled ilçesinde de bu sabah 2 bomba yüklü araba patladı. İlk patlama İl Meclisi üyesi Redi Muhammed’in araç konvoyunu hedef aldı. İkinci bomba yüklü araç inşaat malzemeleri satılan bölgede patladı, Her iki saldırıda can kaybı yaşanmadı çevrede bulunan ev ve iş yerlerinde hasar oluştu.

BOMBALI SALDIRILAR PEŞPEŞE

Selahaddin’e bağlı Samarra İlçesi’nde bir polisin evine bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda polisin eşi ve 4 çocuğu yaralandı. Selahaddin’e bağlı El-Dıluiye ilçesinde Irak Ordusunun 4’üncü alayına bağlı askeri karargaha sabahın erken saatlerinde teröristler tarafından ilk olarak havan topuyla saldırı düzenlendi ardından makineli tüfek ve el bombası ile saldırıldı. Silahlı saldırıda biri teğmen olmak üzere 18 asker öldü, 1 asker kayboldu 4 asker yaralandı. Olay bölgesine ulaşmak isteyen alay komutanına yolda bombalı suikast girişiminde bulunuldu. Komutan suikast girişiminden yara almadan kurtuldu. Selahattin’in güneyinde bulunan El-Dicil ilçesinde bir Şii cami yakınlarında park halinde bulunan bir araba patladı. Patlamada 2'si kadın 4 kişi öldü, 5 sivil yaralandı. Yine Selahattin’de polis kontrol noktasına füzeli saldırı düzenlendi. Saldırıda 8 polis yanarak hayatını kaybetti.

SON YILLARIN EN KANLI GÜNÜ

Başkent Bağdat’ta da, Sadr, Taci ve Hüseyniye bölgelerinde bombalı saldırılar düzenlendi. İlk saldırı Bağdat’ın kuzeyinde bulunan Sadr bölgesinde Nüfus Dairesini hedef aldı. Dairenin içine yerleştirilen bomba vatandaşların başvuru yaptığı sırada uzaktan kumandayla patlatıldı. Patlamada 9 kişi öldü 18 kişi yaralandı. İkinci saldırı El-Hüseyniye bölgesindeki El-Emir kavşağında bomba yüklü araçla düzenlendi. Kanlı saldırıda 19 kişi öldü 40 kişi yaralandı. Taci ilçesine bağlı El-Faris köyünde bombalı araç ve yol kenarına koyulan bomba ile çifte saldırı düzenlendi. 2 saldırı sonuçu 11 kişi öldü 28 kişi yaralandı. Bağdat’ın güneyinde El-Kadisiye semtinde Sivil Savunma Müdür Yardımcısı Tümgeneral Velid el-Mecid arabasına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetti.

ÜLKENİN GÜNEYİNDE DE

Ülkenin güneyinde yer alan El-Divaniye ilinde kalabalık bir Pazar yerinde bir bombanın patlaması sonucu 4 kişi öldü 19 kişi yaralandı. Diyale iline bağlı El-Mikdadiye ilçesinde 3 bombalı motosikletle düzenlenen saldırıda 2 kişi öldü 13 kişi yaralandı. Diyale’nin Buhruz kasabasında polis kontrol noktasına teröristler tarafından ateş açıldı. Açılan ateşte 1 polis öldü 2 polis yaralandı. Diyale il merkezi Bakuba’da sahva üyesi olan bir kişinin evine bombalı saldırı düzenlendi, Saldırıda ikisi çocuk olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Ülkenin kuzeyindeki Musul ilinde de bu sabah bomba yüklü araç patladı, Kentin batısında bulunan El-Maaş pazarı yakınında gerçekleşen saldırıda üçü asker olmak üzere 4 kişi öldü 6 kişi yaralandı. Musul’un 120 kilometrebatısındaki El-Baac ilçesinde bomba yüklü araçla intihar saldırı düzenlendi. saldırıda intihar eylemcisi ile bir sivil öldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi