Görüş Bildir

Irak'taki siyasi gelişmeler

Irak meclisindeki Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu Sözcüsü ve Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) Milletvekili Adil Nuri, Savunma Bakanı Halid Ubeydi hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle haftaya olağanüstü toplantı yapılacağını açıkladı.

Irak'taki siyasi gelişmeler

Nuri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yolsuzluk iddiaları üzerine meclise çağrılan Ubeydi hakkında önümüzdeki hafta olağanüstü toplantı yapılıp güven oylamasının yenilenmesi görüşülecek." dedi.

Ubeydi'nin dünkü meclis oturumunda Meclis Başkanı Selim el-Cuburi'nin de aralarında olduğu bazı milletvekillerini ihalelerde yolsuzluk yapmakla itham ettiğini hatırlatan Nuri, "Savunma Bakanı bu şekilde davranarak soruşturmadan sıyrılacağını zannediyor, ancak yanılıyor." diye konuştu.

Ülkede adı yolsuzluk dosyalarında geçen hükümet yetkililerin tek tek meclise çağrıldığını aktaran Nuri, yolsuzlukla mücadelede yeni stratejiler uyguladıklarını kaydetti.

Hakkındaki yolsuzluk iddiaları üzerine dün meclise çağrılan Savunma Bakanı Ubeydi, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetmiş, buna karşılık Cuburi ve bazı milletvekillerinin yolsuzluk yaptığını ileri sürmüştü.

Cuburi ise Ubeydi'nin iddiaları üzerine yaptığı yazılı açıklamada, "Irak Meclis Başkanı olarak yapılan tüm ithamların sonuçlarına katlanmaya hazırım. Söz konusu iddia ve suçlamaların araştırılması için ortak bir komisyonun kurulmasını talep ediyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Irak Başbakanı Haydar el İbadi de meclisteki gelişmeler üzerine tüm yolsuzluk iddialarının soruşturulması için talimat vermişti.

Irak meclisinde hükümetten ayrı olarak tek tek bakanlar için de güven oylaması yapılıyor. İç tüzüğe göre 328 sandalyeli mecliste bir bakanın güvenoyu alabilmesi için 165 oya ulaşması gerekiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi