Görüş Bildir

'İran müzakere sonrasına hazırlanıyor'

İran Cumhurbaşkanı Ruhani "İran kendini müzakere ve ambargo sonrası döneme hazırlıyor" dedi.

'İran müzakere sonrasına hazırlanıyor'

Rusya'nın Ufa kentinde düzenlenen BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) ve Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) ortak zirvesine katılmak üzere başkent Tahran'daki Mehrabad havalimanına giden Ruhani, nükleer müzakereler ve zirve hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da devam eden müzakerelerde hassas günler geçirdiklerini söyleyen Ruhani, "İran kendisini müzakere ve ambargo sonrasındaki döneme hazırlıyor" dedi.

İran'ın gözlemci üye olarak bulunduğu ŞİÖ'ye daimi üyeliğinin de örgütün Ufa kentinde düzenlenecek toplantısında gündeme geleceğini belirten Ruhani, ancak bunun zaman alacak bir süreç olduğunu dile getirdi.

Ruhani, ŞİÖ ve BRICS toplantılarında üye ülkelerinin liderleriyle de görüşmelerde bulunacağını ifade etti.

Rusya'ya bağlı Başkurdistan Cumhuriyeti'nin başkenti Ufa'da düzenlenen BRICS  ve ŞİÖ Zirvesi'nin ilk gününde ev sahibi Rusya Devlet Başkanı Putin, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff ve Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahmon'la ayrı ayrı görüştü.

Zirvenin ikinci gününde ise İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin de katılımıyla dar ve geniş kapsamlı oturumlar düzenlenecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi