Işid Saldırdı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Rojava bölgesinde yer alan Kamlışlı kentinde bu sabah bomba yüklü kamyonla yapılan saldırıda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi. Patlamanın şiddetiyle Nusaybin'de de kırılan camlardan 2 kişi yaralandı.

Işid Saldırdı

Türkiye- Suriye sınırında ve Nusaybin ilçesinin hemen karşasında bulunan Suriye'nin Kamışlı kenti Xerbi mahallesinde Kasimo Camii yakınlarında saat 09.30 sıralarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Nusaybin'den de görülen ve duyulan patlamanın, canlı koyun taşıyan bomba yüklü bir kamyonun patlatılması sonucu meydana geldiği belirtildi.

Bomba yüklü aracın Kamışlı'daki kanton yönetiminin Savunma Bakanlığına götürülmek istendiği, ancak götürülemeyince halkın arasında patlatıldığı kaydedildi. Patlama ile birlikte çok sayıda bina ve ev yıkılırken, bir çok araç da yandı.

İtfaiye ekipleri, patlama sonucunda ev, iş yeri ve araçlarda çıkan yangına müdahale etti. Saldırıyı IŞİD üstlendi. Örgüte yakın Amak ajansı tarafından yayınlanan haberde, IŞİD tarafından PYD'ye ait bir karargâha bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 100'den fazla kişinin öldüğü ve onlarca kişinin de yaralandığı yer aldı.

Nusaybin'de iki yaralı

Kamışlı'daki patlamanın etkisiyle Mardin'in Nusaybin ilçesinde de birçok ev ve iş yerinin camları kırıldı. Ziya Gökalp Caddesi'nde bir iş yerinin kırılan camı Mehmet Sait Biçen (68) ve Nasrettin Dikkat'in (76) üzerine düştü. Yaralanan Biçen ve Dikkat, Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Barzani'den yaralı açıklaması

Irak Kürdistan Özerk Bölgesi Bşkanı Mesut Barzani, Kamışlı'daki saldırıyı kınamak için başsağlığı mesajı yayınladı. Barzani, saldırıda yaralanan sivillerin tedavisinde kolaylık gösterilmesi için Kürt bölgesindeki yetkililere gerekli talimatların verildiğini belirtti.

HDP barbarlık yenilecek

HDP Merkez Yürütme Kurulu, Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Kamışlı kentinden IŞİD'in düzenlediği ve çok sayıda kişinin öldüğü bombalı saldırıyla ilgili yazılı açıkladı. Kamışlı'da IŞİD saldırısında onlarca kişinin yaşamını yitirdiği ve yüzlerce kişinin de yaralandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Bu insanlık düşmanı katliamı yapan barbarlar çetesi IŞİD'i lanetliyoruz. Yaşamını yitirenlere rahmet; ailelerine, başta Kürt halkı olmak üzere Rojava halklarına başsağlığı; yaralılara acil şifa diliyoruz. Irak ve Suriye'nin bir bölümünde işgal ettiği ve bir barbarlık sistemi kurmaya çalıştığı alanlarda yenilmeye mahkum olan IŞİD'in bu saldırısı da kendisini bekleyen sonu değiştirmeyecektir. Daha önce üç büyük IŞİD saldırısı yaşayan Kamışlı, bu saldırının da yaralarını saracak, IŞİD belasından kurtulacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz