Görüş Bildir

İslam ülkelerinin terörle mücadele koalisyonu

İİT, 34 İslam ülkesinin teröre karşı koalisyon oluşturmasını memnuniyetle karşıladı

İslam ülkelerinin terörle mücadele koalisyonu

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), 34 İslam ülkesinin teröre karşı koalisyon oluşturmasını memnuniyetle karşıladı.

İİT'den yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da 34 İslam ülkesinin teröre karşı koalisyon oluşturmasından memnuniyet duyulduğu belirtilerek, teröre karşı bölgesel ve uluslararası çabaların desteklendiği, dünyada yaşanan, İslami ve insani değerlerle hiçbir şekilde örtüşmeyen, terör suçları konusunda derin endişe duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen İİT Genel Sekreteri İyad Medeni, teşkilat üyesi ülkelerin terörden en çok etkilenen devletler arasında yer aldığını ve terör gruplarının hatalı İslam yorumları konusunda sıkıntı yaşadığına dikkati çekti.

TERÖRLE MÜCADALE KOALİSYONU

Söz konusu koalisyonun, Müslümanların ideolojik ithamlara, aşırı sağcı parti ve hareketlerin iddialarına ve İslamofobiye maruz kaldıkları bir dönemde oluşturulmasına dikkati çeken Medeni, ayrıca teşkilatın terörle mücadele konusunda 1994'te aldığı ve üye ülkelerin onayladığı 1999 tarihli anlaşmaya vurgu yaptı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da dün 34 İslam ülkesinin teröre karşı koalisyon oluşturduğu bildirilmiş, bu ülkeler, "Suudi Arabistan, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komor Adaları, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt, Lübnan, Libya, Maldivler Cumhuriyeti, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya ve Yemen olarak sıralanmıştı.

Endonezya'nın da aralarında bulunduğu 10 ülkenin de söz konusu koalisyonu desteklediği ve bu konuda gerekli önlemleri alacağı kaydedilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi