İspanya'da ekonomik kriz

Hükümet, sınıflardaki öğrenci sayısını yüzde 20 artırmak istiyor

İspanya'da ekonomik kriz

İspanya'da iktidarda olan sağcı hükümet, ekonomik krize karşı aldığı önlemler kapsamında eğitim sektöründe de kesintiler öngörürken, sınıflardaki öğrenci sayısının yüzde 20 artırılması hedefleniyor.

Eğitim Bakanı Jose İgnacio Wert, ülkedeki 17 özerk yönetimin eğitimden sorumlu müşavirleri ile bugün bir toplantı yaparak, kamu eğitim sektöründe yapmak istedikleri 3 milyar avroluk kesintinin ayrıntılarını verdi.

Toplantı ile ilgili basına yansıyan bilgilerde, Bakan Wert'in altını çizdiği yeni uygulamaların başında, sınıflardaki öğrenci sayısını yüzde 20 artırmak (mevcut durumda maksimum ilköğretimde 27, ortaöğretimde 33 öğrenci var), öğretmenlerin ders saatlerini fazlalaştırmak, 2 haftadan az mazeret veya sağlık izni olan öğretmenlerin yerine öğretmen görevlendirmemek, ek ders ücretlerini dondurmak veya düşürmek, üniversite ve yüksek program harçlarının artırılması gibi başlıklar yer aldı.

Hükümetin önerileri, hemen ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) ve sendikalar tarafından tepki alırken, 21 Nisan Cumartesi günü protesto gösterileri düzenleneceği duyuruldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz