İsrail polisi bir Filistinliyi öldürdü

İsrail polisi Batı Şeria'da "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddiasıyla 1 Filistinliyi öldürdü,1 Filistinliyi ağır yaraladı.

İsrail polisi bir Filistinliyi öldürdü

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, yaptığı yazılı açıklamada, "(Batı Şeria'nın Nablus şehri yakınlarındaki) Tappuah kontrol noktasında iki terörist sınır polislerini bıçaklama girişiminde bulundu. Birisi vurularak öldürüldü, ikincisi yaralı olarak yakalandı" ifadelerini kullandı.

Rosenfeld, saldırgan olduğunu iddia ettiği Filistinlilerin olay yerine "motorsiklet ile geldiklerini ve yanlarında bıçak bulunduğunu" öne sürdü.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla bölgede giderek tırmanan gerginlik, Batı Şeria ve Gazze'de düzenlenen gösterilerde patlak veren çatışmalarla ciddi boyutlara ulaştı.

Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'nin çeşitli bölgelerinde neredeyse her gün, "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" iddia edilen Filistinliler, İsrail askerlerinin açtığı ateşte hayatını kaybediyor. Ekim ayının başından bu yana 60'dan fazla Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, geçen eylül ayının ortalarında verdiği karar, "taş ve molotof kokteyli atan göstericilere karşı keskin nişancılar ve gerçek mermiyle müdahale edilmesi"ni öngörüyordu.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz