Görüş Bildir

"İsrail polisi Mescid-i Aksa'daki her şeyi birbirine kattı"

Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Kisvani: "Mescid-i Aksa bomboş bir halde. Bu durum Arap ve İslam dünyasına açık mesajdır, Aksa kendisine reva görülen duruma ağlıyor. İşgal güçleri Mescid-i Aksa'ya zulmediyor"

Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer el-Kisvani, dün yaşanan olayların ardından Harem-i Şerif'i kapatan İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'daki aramaları sırasında her şeyi birbirine kattığını belirtti.

Kudüs'te düzenlenen basın toplantısında konuşan Aksa Müdürü Kisvani, İsrail polisinin dün gece, Mescid-i Aksa'ya 15 dakikalığına girmesine izin verdiğini söyledi.

İsrail polisi eşliğinde Aksa'nın içinde incelemelerde bulunduğunu ifade eden Şeyh Kisvani, "Mescid-i Aksa bomboş bir halde. Bu durum Arap ve İslam dünyasına açık mesajdır, Aksa kendisine reva görülen duruma ağlıyor. İşgal güçleri Mescid-i Aksa'ya zulmediyor." dedi.

Kisvani, İsrail polisinin Aksa'daki her şeye zarar verdiğine dikkati çekerek, "Avlular bomboş, her kapıda en az bir İsrail polisi duruyor. Aksa'nın kliniğindeki her şey yerlere atılmış, mescitteki tüm dolaplar sökülmüş durumda. Birçok dolabın kapılarının kırıldığını gördük. Eski Aksa'daki kuyuların kilitlerinin parçalandığını gördük." diye konuştu.

Şeyh Kisvani sözlerine şöyle devam etti:

"Mescid-i Aksa'nın koruma müdürü bana İsrail polisinin 5 defa Kubbetu's-Sahra'ya girdiğini ve arama yaptığını söyledi. Bu durum Arap ve İslam dünyasına bir mesajdır. Müslümanlar ilk kıblelerine karşı sorumluluklarını yerine getirmeli. Mescid-i Aksa kendisine karşı sorumluluklarını yerine getirmeyenleri Allah'a şikayet edecektir."

İsrail polisinin Harem-i Şerif'in içine silah arama bahanesiyle girdiğini hatırlatan Kisvani, "Mescid-i Aksa'da hiçbir zaman silah bulunmadı ve bulamayacaklar. Sadece Aksa'yı kapalı tutma sürelerini uzatmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

"AKSA'YA EN YAKIN YERLERDE NAMAZ KILMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Son olarak Kudüs'teki Müslümanlara Mescid-i Aksa'yı savunma çağrısı yapan Kisvani, sözlerini şöyle tamamladı:

"Buradan gücü yeten herkese Mescid-i Aksa çevresine gelmeleri çağrısı yapıyoruz. Mescid-i Aksa'da 5 vakittir namaz kılınmıyor ve ezan okunmuyor. Mescid-i Aksa’yı yalnız bırakmayacağız ve ulaşabildiğimiz en yakın yerde durmaya ve namazları orada kılmaya devam edeceğiz."

İsrail polisi, dün sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı.

Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın kapılarının kapatıldığı ve Kudüs Bölge Polis Müdürlüğü'nün bugün Aksa'da namaz kılınmasına izin vermeyeceği belirtilmişti.

İsrail polisi ayrıca Aksa'nın da içinde bulunduğu Kudüs'ün surlarla çevrili Eski Şehir bölgesini ve çevresindeki yolları da giriş çıkışa kapatmış, şehrin çevresinde bulunan Filistinlileri de uzaklaştırarak, surların yüz metre kadar ilerisine demir barikatlar kurmuştu.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylar üzerine Harem-i Şerif'i kapatmasının ardından yüzlerce Filistinli cuma namazını Eski Şehir surlarının dışında kılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi