Görüş Bildir

İsrail'le mutabakat turizmciye umut oldu

Türkiye ile İsrail arasında ikili ilişkilerin normale dönmesi hakkında varılan mutabakat zor günler yaşayan turizmcileri umutlandırdı.

İsrail'le mutabakat turizmciye umut oldu
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, "İnsanlar huzuru ve barışı arıyor. Bu diplomatik başarının ardından 700 bin İsrailli'yi tekrar kazanma şansımız olabilir. Umarız Rusya ile ilişkilerimiz de düzelir, 4.5 milyon Rus turistin de geri gelişiyle sektörümüzdeki ve ekonomimizdeki kötü gidiş son bulur" dedi.
Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda düzenlenen ve 9 Türk’ün öldürülmesiyle sonuçlanan saldırıdan sonra kopma noktasına gelen Türkiye ile İsrail arasında ilişkileri yumuşatmaya ilişkin çabalar, 26 Haziran Pazar günü Roma'da yapılan görüşmelerde mutabakata varılmasıyla sonuçlandı. Bu gelişmeyi "diplomatik başarı" olarak niteleyen ETİK Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İki ülkenin kapılarını birbirlerine yeniden açmaları sevindirici. Ülkelerinde barışı ve huzuru arayan İsrailliler, tarihi, kültürel, siyasi ve ekonomik ilişkileri nedeniyle tatillerinde Türkiye'yi tercih ediyordu. Terörden kaçıp kendilerine en yakın, kaliteli ve maliyetin düşük olduğu Türkiye'de tatil yapma imkanı buluyorlardı. Turizm cenneti olarak gördükleri Türkiye'nin özellikle güneyine, İstanbul ve İzmir'e geliyorlardı. Onların tatil için Türkiye'yi seçmeleri, barış ve huzur ülkesi imajımız açısından önemliydi."
Mavi Marmara olayından sonra kopma noktasına gelen ilişkilerin varılan mutabakatla yeniden yumuşamasını sevindirici bulduklarını belirten Mehmet İşler, uçak düşürme olayından sonra Rusya ile yaşanan krizin de sona ermesini beklediklerini söyleyerek şu görüşleri dile getirdi:
"Bu diplomatik başarının ardından Ortadoğu’da suların durulacağını, barışın olacağını düşünürsek, 700 bin İsrailli'yi geri alma, tekrar kazanma şansımız olabilir. Darısı Rusya ile ilişkilerin başına diyelim. Umarız Rusya ile ilişkilerde 2016 yılı içinde olumlu gelişmeler olur. 2017 yılında 4.5 milyon Rus turist ile birlikte İsrail'den gelecek turistlerle toplam 5 milyon 200 bin turist potansiyeline erişir, zor günler geçiren turizm sektörü bu süreçten faydalanır, kaybettiğini yeniden kazanabilir. Böylelikle sektörümüzdeki ve ekonomimizdeki kötü gidiş son bulur."

DHA
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi