İşte Esed vahşeti!

Yine ekmek kuyruğundaki sivil halkın üzerine bomba yağdırdı. Top saldırısında çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Suriye Genel Devrim Konseyi: ''Fırınlar özellikle vuruluyor''

İşte Esed vahşeti!

Suriye'nin güneyindeki Dera kentinin Şeyh Miskin beldesinde ekmek fırınına düzenlenen saldırıda çok sayıda sivilin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Esed güçleri tarafından açılan top ateşinin belde merkezindeki ekmek fırınına isabet etmesi sonucu çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin ise yaralandığını kaydetti.

Suriye ordusuna bağlı birliklerin beldeye top ve roketlerle saldırdığına değinen SRGC, Şeyh Miskin beldesinde Esed kuvvetleriyle Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını aktardı.

-'Fırınlar özellikle vuruluyor'-

SRGC, Esed yönetiminin özellikle fırın önünde ekmek bekleyen sivilleri hedef aldığını iddia etti.

Suriye genelinde faaliyet gösteren yerel muhalif yapılanmaların çatı kuruluşu olan SRGC, ekmek fırınlarının Esed yönetimine bağlı savaş uçakları tarafından sürekli olarak hedef alınmasının tesadüfi bir hata olmadığını, planlı siyasi bir hedef güttüğünü ileri sürdü.

Hama bölgesindeki saldırılar

Şeyh Miskin'deki fırına yapılan saldırıdan önce, Deyru'z-Zor'da, Hama'nın Halfaya beldesinde, Humus'un Telbise ve Ganto beldesi'nde birer, Rastan beldesinde 2, Halep'te ise 13 fırına bombalı saldırı düzenlendiğini belirten SRGC, yüzlerce sivilin bu saldırılarda ekmek kuyruğunda katledildiğini kaydetti.

En büyük kaybın 23 Aralık'ta Halfaya beldesindeki ekmek kuyruğunda bekleyen yaklaşık 200 sivilin hayatını kaybettiği saldırıda meydana geldiği belirtilen yazılı açıklamada, Esed yönetiminin 4 ay önce buğday depolarını sadece Şebbiha milislerine tahsis ettiği ifade edildi.

SRGC, pek çok kentte fırınlara un ve yakıt dağıtımının devlet tarafından engellendiğini bazı fırınların ise Şebbiha milislerince kapatıldığını hatırlattı.

Şam ve Humus bölgesinde

Açıklamada, Esed yönetiminin özellikle Şam ve Humus'ta muhaliflerin çoğunlukta olduğu yerleşim bölgelerine baskı yapmak için gıda kontrolü ve aç bırakmayı politik bir silah olarak kullandığı belirtildi.

Konsey açıklamasında, temel gıda ürünü olan ekmeğin devlet tarafından engellenmesinin ardından ikinci adım olarak fırın önünde oluşan ekmek kuyruklarına Şebbiha milislerinin ateş açtığı, bazı fırınlara baskınlar düzenleyerek çalışanlarını darp ettiği veya öldürdüğü ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz