Görüş Bildir

Kabe'de Vinç Hacı'ların üzerine devrildi: 62 ölü, 1'i Trabzonlu!

İslam’ın 5 farzından biri olan Hac farizasını yerine getirmek için Kabe’de bulunan hacı adayları korkunç bir kazayla karşılaştı. Kutsal topraklarda yağış ve fırtına sonucu bir vincin hacı adaylarının üzerine düştüğü öğrenilirken, meydana gelen kazada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu gelen ilk bilgiler arasında. AFP haber ajansı en az 62 kişinin hayatını kaybettiğini duyururken, birinin Trabzonlu Hacı Adayı olduğu öğrenildi.

Kabe'de Vinç Hacı'ların üzerine devrildi: 62 ölü, 1'i Trabzonlu!

Kutsal topraklarda saat 17.00 sıralarında başlayan şiddetli yağış ve fırtına ulaşımı felç ederken, fırtına nedeniyle Mescid-i Haram'da bulunan bir vinç hacı adaylarının üzerine düştü, olayda çok sayıda ölen ve yaralanan var. Kazada Mehmet Ali Ünal adında bir Türk hacı adayının da yaralandığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

AFP: EN AZ 62 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

AFP haber ajansı en az 62 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Reuters haber ajansı ise Suudi Arabistan Sivil Savunma yetklisine dayandırdığı haberinde en az 62 kişinin öldüğünü 30 kişinin de yaralandığını açıkladı.

TRABZONLU HACI ADAYI HAYATINI KAYBETTİ

Bir TV programına bağlanan Diyanet yetkilisi Ahmet Turan Yıldız Trabzonlu bir hacı adayının hayatını kaybettiğini söyledi.

 Kazada Mehmet Ali Ünal adında bir Türk hacı adayının da yaralandığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç ise 10 Türk hacı adayının yaralandığını ve hastanede tedavi altına alındığını belirtti.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi