Kamune Mülteci Kampı'na hava saldırısı! 28 ölü

Rejim güçlerine ait bir savaş uçağının Türkiye sınırındaki, İdlib'in Sarmada kasabasına yakın Kamune mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında en az 28 kişi öldü çok sayıda kişi de yaralandı. Saldırının ABD ve Rusya'nın Halep'i kapsayan bir ateşkes kararı almasından saatler sonra meydana gelmesi dikkat çekti.

Kamune Mülteci Kampı'na hava saldırısı! 28 ölü

İdlib'teki sivil savunma yetkililerinden Ahmed Şakir, yaptığı açıklamada, Suriyerejimine ait bir savaş uçağının İdlib kırsalındaki Sarmada kasabasına yakın Kamunemülteci kampına saldırdığını söyledi. Bombardıman sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 28 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını ifade eden Şakir, onlarca çadırın da yanarak kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Rejim güçlerinin Halep, İdlib ve Lazkiye bölgesinde muhaliflerin kontrolündeki yerlere düzenlediği saldırılardan kaçan halk Sarmada kasabası yakınlarındaki Kamune çadır kentine yerleşmişti.

ABD'DEN KINAMA

Beyaz Saray, Kamude mülteci kampına yapılan ve en az 28 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı kınadı. Sözcü Josh Earnest'ün yaptığı açıklamada 'Zaten evlerini şiddet nedeniyle bırakıp kaçan masum sivillere hava saldırısı düzenlemenin anlaşılabilir bir açıklaması olamaz.' ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz