Görüş Bildir

Kan oluk gibi

Suriye'de yönetime bağlı birliklerin yönetim karşıtlarının yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla saldırmasında ölü sayısının 67'ye yükseldiği belirtilirken Şam, Halep ve Deyru'z-Zor kentinin bombardıman altında olduğu bildirildi.

Kan oluk gibi

Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SNHR), sabahtan bu yana ordu birliklerinin Şam'ın semt ve çevre beldelerine gerçekleştirdikleri saldırılarda 25 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

SNHR, Halep'te 17, Hama'da 9, Humus'ta 7, Deyru'z-Zor'da 6, Dera'da 2 ve İdlib kentinde bir olmak üzere ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda açılan ateş sonucunda ölü sayısının 67'ye çıktığını duyurdu.

Bu arada Halep'teki yerel aktivistlerden Sair Halebi, savaş uçaklarının yanı sıra helikopterlerin Halep'in Meskin Hanun, Şaur, Halbe ve Salahaddin bölgelerini bombaladığını, Salahaddin'de nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade ederek, ''ÖSO kentte stratejik bir askeri noktayı ele geçirdi. Burada iki ordu arasında çıkan çatışmada Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) çok sayıda tankı ve asker aracı imha etti'' dedi.

Meskin Hanun bölgesinde dumanların yükseldiğini sözlerine ekleyen Halebi, ordunun operasyon düzenlediği bölgelerde şiddetli patlamaların meydana geldiğini söyledi.

Öte yanda yerel kaynaklar ise Humus'un Telbise ve Rastan ilçelerinde bombalamalar sonucu ölü ve yaralıların olduğunu ve ilçelerden dumanlarını yükseldiğini, halkın operasyon bölgelerinde güvenli yerlere kaçtığını ifade ettiler.

İdlib'in Kefer Nebil beldesinde ve Deyru'z-Zor'un Cebeliye bölgesinde resmi ordu ile ÖSO milisleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığına kaydeden kaynaklar, ordunun söz konusu yerlere ağır silahlarla saldırıya geçtiğine işaret etti.

Şam'ın Kadem, Rükneddin ve Doğu Guta semtlerinde ÖSO ile resmi ordu birlikleri arasında sokak çatışmaları çıkarken güvenlik güçleri de Muhaciri bölgesine saldırılar düzenledi.

Başkentin batısında yer alan Zebadani kentinde de ordunun ağır silahlarla saldırı düzenlediği ve çok sayıda evin hasar gördüğünü, kentten dumanların yükseldiği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi