Görüş Bildir

Kanlı gün!

Bağdat'taki bombalı saldırılarda 4 kişi öldü ve 13 kişi yaralandı. Diyala'da patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıda ölü sayısı 15'e yaralı sayısı 33'e yükseldi

Kanlı gün!

Irak'ın başkenti Bağdat ve Diyala kentlerinde meydana gelen patlamalarda 19 kişinin öldüğü ve 46 kişinin yaralandığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın El-Beyya' bölgesinde yer alan Sanayi mahallesindeki bir lokantanın yakınında bomba patlaması sonucu 2 kişi öldü ve 6 kişi yaralandı.

Başkentteki ikinci patlamanın ise El-Emin bölgesindeki halk pazarı yakınında meydana geldiği ifade edildi. Olayda 2 kişinin hayatını kaybettiği ve 7 kişinin yaralandığı kaydedildi.

- Diyala'daki patlama

Bunun yanı sıra emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Diyala iline bağlı Halis ilçesi girişinde onlarca aracın beklediği kontrol noktasında bomba yüklü aracın patlaması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e yaralı sayısı ise 33'e yükseldi.

Öte yandan Bağdat Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Saad Maan, yayımladığı yazılı açıklamada, Bağdat'ın kuzeyindeki Bankalar mahallesinde, boş bir alanda intihar eylemlerinde kullanılan patlayıcı yüklü 2 kemer bulunduğunu kaydetti.

Irak'ta, terör örgütü DAEŞ'in ülkenin bazı bölgelerinde kontrolü ele geçirmesinin ardından başkent Bağdat başta olmak üzere çeşitli kentlerde şiddet olayları ve bombalı saldırılarda artış görülüyor. Irak makamları, saldırıların DAEŞ ile irtibatlı gruplar tarafından düzenlendiğini ifade ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi