Görüş Bildir

Kara hakimiyeti muhaliflerde!

İç savaşın tüm şiddetiyle sürdüğü Suriye’de Esad havada, muhalifler ise karada hakimiyetini elinde tutuyor. Muhalif askerler yollarda kurdukları kontrol merkezlerinde araçları durdurup kimlik kontrolü yapıyor.

Kara hakimiyeti muhaliflerde!

HAVA HAKİMİYETİ ESAD’DA

Hava hakimiyetiyle Esad’a bağlı askerler havadan uçak ve helikopterlerle bomba yağdırırken, muhalif askerler ise karada hakimiyetini ele geçirmiş durumda. Esad’ın hava, muhaliflerin ise kara hakimiyetini ele geçirdiği bölgelerde vatandaşlar da normal yaşamlarını sürdürüyor.

Esad’ın askerlerinin geri çekildiği bölgelerde muhalifler idareyi ele geçirerek, kurdukları karakollarla kontrol noktaları oluşturuyor. Suriye’de Azez, Telrıfat gibi önemli şehirlerden sonra Halep’in yüzde ellisini ele geçiren muhalifler, kurdukları karakolların yanı sıra cadde ve sokaklarda da kontrol noktaları oluşturuyor.

SOKAK ÇATIŞMALARI

Halep’in Selahattin bölgesinde sokak çatışmaları devam ederken, muhaliflerin kontrolünde bulunan Sahur bölgesinde ise sıkı denetimler yapılıyor. Muhalif askerler yollarda kurdukları kontrol merkezlerinde araçları durdurup kimlik kontrolü yapıyor. Evrakları eksik olan araçlara el koyarken, vatandaşları da gözaltına alabiliyor.

Suriye’de kara ve hava hakimiyetini ele geçirinceye kadar savaşın durmayacağını belirten Halep’in Sahur bölgesindeki muhaliflerin sorumlusu Ebu Said, "Biz bu baskıcı rejimi bitirip, Esad’ı devirmek için yola çıktık. Şimdiye kadar yüzlerce şehit verdik, binlerce yaralımız var. Artık asle geri dönüşü olmayan bir mücadelenin içerisindeyiz. Hepimiz şehit olana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Arial"

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi