Görüş Bildir

Kardeş Esed'in ağır yaralı olduğu iddia edildi

Şam’da Milli Güvenlik binasına yapılan saldırıda Suriye Devlet Başkanı Beşşar el-Esed;in kardeşi Mahir el-Esed;in ayaklarını kaybettiği iddia edildi

Kardeş Esed'in ağır yaralı olduğu iddia edildi

Suudi Arabistan'ın El-Vatan gazetesinde yayımlanan habere göre Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov geçen ay Şam;da Milli Güvenlik binasına yapılan saldırıda Suriye Devlet Başkanı Beşşar el-Esed;in kardeşi ve Cumhuriyet Muhafızları 4. Tümen Komutanı olan Mahir el-Esed;in ayaklarını kaybettiğini ve yaşam savaşı verdiğini ileri sürdü.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ve Bugdanov'dan söz konusu haber hakkında bir yalanlama gelmedi.

-Mahir el-Esed kimdir?-

Mahir el-Esed, 8 Aralık 1967 tarihinde Hafız el-Esed'in 4 oğlunun üçüncüsü olarak dünyaya geldi. Mahir Akademisi ve Şam Üniversitesi'nde makine mühendisliği okudu. Mezuniyetinin ardından Harp Akademisi'ne giren Esed, Akademi'deki eğitiminin ardından ''mühendis yüzbaşı'' rütbesiyle orduya katıldı.

Suriye'nin, Devlet Başkanı Beşşar el-Esed'den sonraki en güçlü ismi olarak kabul edilen Mahir el-Esed, Cumhuriyet Muhafızları ve Dördüncü Zırhlı Tümen komutanlığının yanı sıra Suriye'de faaliyet gösteren gizli polis ve istihbarat teşkilatlarının başındaki isim.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi