KKTC’de üniversite yurdunda vahşet! Oda arkadaşını IŞİD yöntemiyle öldürdü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nde bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Tevfik Uzunoluk, yurtta birlikte kaldığı oda arkadaşı tarafından vahşice katledildi. Tevfik odasında uyuduğu sırada yanına yaklaşan arkadaşının boğazını kesmesi sonucu hayatını kaybetti. Katil zanlısının polise gidip kendini ihbar etmesiyle cinayet anlaşıldı.

KKTC’de üniversite yurdunda vahşet! Oda arkadaşını IŞİD yöntemiyle öldürdü

KKTC’de bulunan Doğu Akdeniz Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Tevfik Utku Polat, yurtta aynı odayı paylaştığı sınıf arkadaşı 19 yaşındaki Tevfik Uzunoluk'un boğazını keserek, öldürdü.

CAN DOSTUYDU

Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’ne bu yıl başlayan iki sınıf arkadaşı, dostluklarını Üniversite Kampusu içinde bulunan Alfam Öğrenci Yurdu’nda da bozmadı. Aynı odayı paylaşan iki genç, “ayrılmaz ikili” oldular. Gençler arasında, önceki akşam henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı.

KENDİNİ İHBAR ETTİ

Vahşi cinayet, Tevfik Utku Polat’ın cinayetten 12 saat sonra polise gidip, suçunu itiraf etmesiyle ortaya çıktı. Yurda giden polis, boğazı kesilerek öldürülmüş haldeki Tevfik Uzunoluk’un cesediyle karşılaştı. Arkadaş katili genç ifadesinde, “Gece tartıştık. O gidip yattı. Bir süre sonra bıçağı alıp, boğazını kestim” dedi. Polat, tartışma nedenini ise söylemedi. Katil gencin şizofreni hastası olduğu iddia edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz