Kosova Meclisi’ne yapılan saldırıya AB’den kınama

Kosova Meclis binasına dün gece yapılan tanksavarlı saldırının ardından polisin olay yerinde yürüttüğü çalışmalar bugün öğlen saatlerinde sona erdi.

Kosova Meclisi’ne yapılan saldırıya AB’den kınama

Kimliği belirsiz kişilerce füzeyle yapılan saldırıda ölen veya yaralanan olmazken, Meclis binasında maddi hasar meydana geldi. Şehirde ek güvenlik önlemi alınarak bin polis daha görevlendirildi. Meclis önündeki yollar ulaşıma açıldı ve kentte hayat normale döndü.

Saldırıyı başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, başbakan ve diğer siyasiler sert bir dille kınayarak şiddet olaylarının çözüm getirmediğini belirttiler. Cumhurbaşkanı “çocukların Kosova’da barış içinde yetişmesini engellemek isteyenler”in saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi. Başbakan ise Meclis’e yapılan saldırıyı devlete ve bağımsızlığa yapılan bir saldırı olarak nitelendirdi. Kosova’da bulunan Türkiye Büyükelçisi de saldırıyı şiddetle kınadıklarını ifade etti.

AB DE KINADI

Avrupa Birliği, dün gece Kosova Meclisi’ne düzenlenen tanksavarlı saldırıyı yayınladığı basın bildirisi ile kınadı. Bildiride, saldırının Kosova kurumlarına ve halkın temsilcilerine yapıldığı vurgulayan AB, bu tür terör saldırılarının kabul edilemez olduğunu belirtti. AB ayrıca kanun dışı bu olayın faillerinin yakalanması için adli kurumlar ve polisin hızlı bir şekilde harekete geçmesi gerektiğine dikkat çekti. Bildiride faillerin bulunması için Kosova’da görev yapan AB Misyonu (Eulex) mensuplarının da, Kosova polisine yardımcı olacakları vurgulandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz