Köyün üzerine çığ düştü

Afganistan'ın kuzeydoğusunda yaklaşık 200 kişinin yaşadığı bir köye çığ düştüğü ve şu ana kadar 47 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Köyün üzerine çığ düştü

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki yer alan Badahşan Eyaleti'nin Darzab bölgesine bağlı Desti köyünü çığ yuttu. Yaklaşık 200 kişinin yaşadığı köyde ilk belirlemelere göre 47 kişi hayatını kaybetti.

Badahsan Vali Yardımcısı Shams Ul Rahman konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnsanların çığ sırasında evlerinde olduklarını ve halen yaşamalarını ümit ediyoruz. Ancak çığ felaketi Pazar günü gerçekleşmiş ve bölgede çok şiddetli kar yağışı devam ediyor. Bu nedenle çığ altında kalan herkes hayatını kaybetmiş olabilir" dedi.

Çığ felaketinin Pazar günü gerçekleştiği ancak köyün çok dağlık ve ana yerleşim yerlerine uzak olduğunu ifade eden Rahman, yardım ekiplerinin bile yürüyerek iki günde köye ulaşabildiklerini söyledi.

Bu arada Afganistan Savunma Bakanlığı bölgeye helikopterlerle yardım malzemeleri ve kurtarma ekipleri gönderirken şu ana kadar 3 kadın ve 1 çocuğun yaşadığının tespit edildiği belirtildi. Çığ felaketinden kurtulanların çığ düştüğü sırada köyün dışında oldukları ifade ediliyor.

Afganistan'ın dağlık bölgelerindeki yüksek köylerde sık sık çığ düşmesi görülüyor. 2010 yılı Şubat ayında yaşanan bir başka çığ felaketinde de 170 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz