Kürt Güçleri Şengal’i tamamen ele geçirdi!

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (KBY) bağlı Peşmerge güçleri, dün sabah başlattıkları geniş çaplı saldırı sonrasında Şengal'e (Sincar) girdi.

Kürt Güçleri Şengal’i tamamen ele geçirdi!

KBY Güvenlik Konseyi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Kürt Peşmerge güçlerinin Irak'ın kuzeyinde bulunan Şengal'i, Irak Şam İslam Devleti'nden (IŞİD) “temizlemek için kente tüm yönlerden" girdiği duyuruldu.

KBY: PEŞMERGE ŞENGAL'E ÜÇ KOLDAN İLERLİYOR

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Güvenlik Konseyi dün sabah erken saatlerde, "Şengal'e Özgürlük Operasyonu" adını verdikleri saldırıya 7,500 Peşmerge'nin katıldığını açıkladı. KBY Güvenlik Konseyi'nin açıklamasında, Operasyon süresince Koalisyon uçaklarının da kendilerine destek vereceği belirtildi.

Açıklamaya göre, Operasyon'a katılan 7,500 Peşmerge'den oluşan güçler, Şengal Dağı ve eteklerindeki Şengal kentine üç koldan ilerliyor. IŞİD için önemli bir lojistik merkezi olan Şengal'in alınmasından sonra bir güvenlik bölgesi oluşturulacağı belirtilen açıklamada, topçu ateşinin kent ve çevresindeki yerleşim yerlerinin gözetilerek sürdürüldüğü de vurgulandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz