Görüş Bildir

Kürtler Tek Ses Olmalı!

Kürdistan İslami Birlik Partisi Genel Sekreteri Salahaddin Bahaddin, Kürtlerin Bağdat'ta tek ses olması gerektiğini çünkü Irak'ın esas unsurları arasında yer aldığını söyledi

Kürtler Tek Ses Olmalı!

Irak'taki Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) Genel Sekreteri Salahaddin Bahaddin, Kürt siyasi partiler arasında ciddi çekişmelerin yaşandığını ancak seçimlerden sonra Bağdat'ta tek ses olmaları gerektiğini belirtti.

Bahaddin, Erbil kentinde milletvekili seçimlerinde oy vermek için geldiği sandık başında gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin ulusal bir önem taşıdığını belirterek hem dini hem de vatandaşlık görevi olduğunu ifade etti.

Seçimler sırasında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki siyasi partiler arasında ciddi çekişmelerin yaşandığını hatırlatan Bahaddin, "Kürtlerin, Bağdat'ta tek ses olması gerekiyor çünkü Irak'ın esas unsurları arasında yer alıyor." dedi.

"Kürtler olmadan birleşik bir Irak'tan bahsetmek mümkün değildir." diyen Bahaddin, "Eğer dikkatli ve hakim bir şekilde hareket edersek, Irak'ta önemli olan dengeler ve ittifaklarda önemli bir rol oynayabiliriz. Irak'taki sorunların çözümü olmalıyız." ifadelerini kullandı.

37 milyon nüfuslu Irak'ta, yaklaşık 24 milyon kayıtlı seçmen, bugün sabahın erken saatlerinde DEAŞ sonrası ilk genel seçimler için sandık başına gitmeye başladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi