Kuzey İrlanda'da bombalı saldırı girişimi

Kuzey İrlanda polisi, başkent Belfast'ta polis aracının altında bulunan bombayı etkisiz hale getirdi.

Kuzey İrlanda'da bombalı saldırı girişimi

Belfast'ın doğusunda geniş bir caddeye park edilmiş aracın altında bomba tespit edildiğini bildiren Kuzey İrlanda polisi, uzmanların patlayıcıyı etkisiz hale getirmesi sırasında bölgedeki bazı evlerin boşaltıldığını kaydetti.

Polis yetkilisi George Hamilton, bombayı aracın altına yerleştirenlerin niyetinin ''açıkça polis memurunu öldürmek'' olduğuna işaret ederek, saldırı girişiminin arkasında ülkede faaliyetlerini sürdüren yasa dışı cumhuriyetçi örgütlerin bulunduğunu düşündüklerini kaydetti.

İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu (IRA) ile ilişkilendirilen bir örgüt, kasım ayında bir gardiyanın ölümünden sorumlu tutulmuş, Nisan 2011'de Omagh'ta düzenlenen bombalı saldırıda da 26 yaşında genç bir polis hayatını kaybetmişti.

Kuzey İrlanda barış süreci çerçevesinde, 1998 tarihli ''Hayırlı Cuma'' anlaşmasının uygulamaya konulması yönünde önemli adımlar atılsa da ülkede yaşayan Protestan ve Katoliklerin zaman zaman sürtüşmeleri ve 2005 yılında silah bırakarak, Kuzey İrlanda'nın İngiltere ile bağlarını koparması amacıyla sürdürdüğü şiddet eylemlerine son veren IRA ile ilişkilendirilen örgütlerin faaliyetlerini sürdürmesi, sorunun bütünüyle çözülmediğinin göstergesi olarak niteleniyor.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler