Görüş Bildir

Macron: Trablus'a saldırı kabul edilemez

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac'la yaptığı telefon görüşmesinde, "Trablus'a saldırının kabul edilemez olduğunu" vurguladı.

Macron: Trablus'a saldırı kabul edilemez

Başkanlık Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Serrac ile  Macron telefon görüşmesinde, Libya'da güvenlik alanında yaşanan son gelişmeler ve  yansımalarını ele aldı.

Macron, sivillerin hayatının tehlikeye atılmasının kabul edilemez  olduğunu ve saldırının durdurulması gerektiğini vurguladı.

Serrac ise General Halife Hafter'in Libyalıların, Birleşmiş  Milletler'in (BM) barışçıl yol haritası çerçevesinde ulusal bir konferans  yapılmasını istediği zamanda başkent Trablus'a yönelik operasyonundan duyduğu  memnuniyetsizliği dile getirdi.

SALDIRI KABUL EDİLEMEZ

Hafter'in bu hamlesinin, kişisel çatışmalar ve yönetim arzusu dışında  hiçbir hedef olmaksızın ülkeyi yeniden savaş ve kan döngüsüne çevireceğini  aktaran Serrac, Hafter'in önünde "ivedilikle askeri operasyonları durdurma ve  geldiği yere çekilme" olarak iki seçenek olduğunu kaydetti.

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) birlikleri, başkent Trablus'u  ele geçirmek için perşembe günü saldırı başlatan darbeci General Halife Hafter'e  bağlı güçlere karşı operasyon başlatmıştı.

UMH'ye bağlı Sağlık Bakanlığı tarafından Facebook hesabı üzerinden  yapılan açıklamada, Trablus'ta darbeci Hafter'e bağlı güçler ile uluslararası  toplum tarafından tanınan UMH'ye bağlı birlikler arasındaki çatışmalarda 21  kişinin öldüğü, 27 kişinin yaralandığı kaydedilmişti.

Meşruiyet krizinin 2011 yılından bu yana yaşandığı Libya'da,  uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti birlikleri ile Halife  Hafter'e bağlı Libya Ulusal Ordusu arasında çatışmalar sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi