Görüş Bildir

Makedonya’da sel: 15 ölü, 6 kişi kayıp...

Dün akşam Makedonya genelinde yağan yoğun yağışlar sonucu ilk belirlemelere göre 15 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de kayıp...

Makedonya’da sel: 15 ölü, 6 kişi kayıp...

Makedonya'nın başkenti Üsküp ve çevresini etkisi altına  alan aşırı yağışlar sonucu 15 kişi yaşamını yitirdi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, sağanak yağışların  Üsküp ve çevresindeki illerde etkili olduğu ifade edildi.

Açıklamada, aşırı yağışlar sonucu 15 kişinin hayatını kaybettiği, 22  kişinin yaralandığı, 6 kişinin ise kaybolduğu bildirildi.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü Nataliya Spirova Kordiç de AA muhabirine  yaptığı açıklamada, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini söyledi.

Asker ve özel birliklerden oluşan ekiplerin sahada arama kurtarma  çalışmaları yürüttüğünü belirten Kordiç, aşırı yağış nedeniyle birçok yerde  heyelan meydana geldiğini, çok sayıda ev ve iş yerini su bastığını ve çok sayıda  otomobilin sel sularına kapıldığını kaydetti.

Hidrometeoroloji servisinden yapılan açıklamada ise Üsküp'te son 24  saat içerisinde metrekareye 93 litre yağış düştüğü bildirildi.

Bu arada Üsküp Belediye Konseyi, bugün öğleden sonra başkent ve  çevresini etkileyen yoğun yağışlar nedeniyle olağanüstü toplanacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi